Τους τελευταίους μήνες το Facebook έχει δει αρκετή αύξηση στη χρήση του Live. Έτσι, η δημοφιλής πλατφόρμα, για να επιβραβεύσει τους πιστούς creators, δημιούργησε μια ξεχωριστή εφαρμογή και ιστοσελίδα γι’ αυτούς!

Από τον Ιούνιο ήταν σε αναμονή αυτή η κίνηση από το Facebook, αφού την είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Daniel Danker (Director of Product) στο VidCon. Την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου λοιπόν, έγινε διαθέσιμη η εφαρμογή για όλους τους χρήστες του iOS. Για τους χρήστες του Android θα υπάρχει μια μικρή ακόμα αναμονή, καθώς η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη μέσα στους επόμενους μήνες.

Τι κάνει λοιπόν η εφαρμογή; Ουσιαστικά δίνει περισσότερα κίνητρα στους creators για να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο που λέγεται Live. Αποκλειστικές δυνατότητες και μεγαλύτερη ευκολία επικοινωνίας με την κοινότητα που έχει δημιουργηθεί γύρω τους. Πιο συγκεκριμένα, εντοπίζονται τα παρακάτω χαρακτηριστικά (χάρη στο blog post του Christ Hatfield (Product Manager).

Live Creative Kit: Αποκλειστικά εργαλεία για προσωποποιημένο και αστεία αίσθηση, κάνοντας τα lives ξεχωριστά. Για παράδειγμα οι creators θα μπορούν να προσθέτουν intro πριν ξεκινήσει το live τους και outro για το κλείσιμο. Προσαρμοσμένα stickers θα δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό τους να αντιδρά με μοναδικό τρόπο. Και άλλα τέτοια εργαλεία που βοηθούν στο να χτίσουν το δικό τους brand.

Community Tab: Θαυμαστές, σχόλια, μηνύματα, συνεργάτες… όλα σε ένα σημείο! Ένα inbox για όλα, το οποίο συλλέγει σχόλια από Facebook & Instagram και μηνύματα από το Messenger.

Camera & Stories: Αστεία εφέ στην κάμερα και έτοιμες “κορνίζες” που μπορείς μετά να μοιραστείς και στις άλλες πλατφόρμες. Οι creators από την εφαρμογή θα έχουν άμεσα πρόσβαση και στα Facebook Stories.

Insights: Δηλαδή, στατιστικά στοιχεία για τη σελίδα, τα βίντεο, τους θαυμαστές, το περιεχόμενο… όλα! Γιατί αυτά τα στοιχεία βοηθούν τους creators να καταλάβουν καλύτερα τι αρέσει στο κοινό τους και πώς να βελτιωθούν.

Κι πέρα από τις παραπάνω δυνατότητες, η νέα εφαρμογή ανοίγει ένα νέο δρόμο για τους YouTubers – συγγνώμη, Facebook creators ήθελα να πω. Οι σειρές που παράγονται για παράδειγμα για το “Watch on Facebook” μπορεί σύντομα να παίρνουν περιεχόμενο από τους δημιουργούς της πλατφόρμας. Η ιστοσελίδα λοιπόν που δημιουργήθηκε, δείχνει στους creators αυτόν ακριβώς το δρόμο. Το δρόμο να μοιραστούν δυνατότητες και τεχνικές, να μάθουν από τους άλλους, να γίνουν καλύτεροι και φυσικά να είναι ενήμεροι για ό,τι νέο έρχεται από τον παγκόσμιο κολοσσό.

Και τώρα απλά θα μεταφράσω τα λόγια του Hatfield και νομίζω θα καταλάβεις γιατί “μπερδεύτηκα” παραπάνω. “Οι creators παγκοσμίως μοιράζονται τα βίντεο τους στο Facebook, χτίζοντας μια κοινότητα γύρω από το πάθος τους – είτε αυτό είναι αστεία σκετσάκια, οι αγαπημένες τους συνταγές ή το να ράβουν πουλόβερ. Στο Facebook, οι creators μπορούν να συνδεθούν με παραπάνω από 2 δισεκατομμύρια πιθανούς θαυμαστές και συνεργάτες, να γνωρίσουν την κοινότητά τους, να μιλήσουν άμεσα στο κοινό τους με το Live και να να βγάλουν ίσως λεφτά με προϊόντα μέσω του branded content. Κατανοούμε ότι οι creators έχουν συγκεκριμένες ανάγκες και είμαστε αφοσιωμένοι στο να τους βοηθήσουμε στο ταξίδι τους καθώς μεγαλώνουν και βρίσκουν τη δική τους κοινότητα.”

Τ’ ακούς YouTube; 😛

h/t: AdWeek

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020