Σήμερα είχα ένα τυπικό πρωινό. Πριν πιάσω δουλειά, είπα να κάνω ενημερώσεις στις εφαρμογές μου. Πάντα δίνω προτεραιότητα σε αυτές που ανοίγω περισσότερο. Έτσι, πρώτη πρώτη έκανε ενημέρωση η εφαρμογή του Instagram. Και ξάφνου, να σου οι πρώτες εμφανείς και έντονες διαφορές στα Instagram Stories μου.

Και να σου πω την αλήθεια, τη μία την περίμενα. Από τις 7 του Νοεμβρίου το Instagram έχει κάνει διαθέσιμη παγκόσμια τη νέα δυνατότητα να μπορείς να ανεβάζεις φωτογραφίες που δεν έχουν τραβηχθεί τις τελευταίες 24 ώρες. Η μορφή της συλλογής έχει αλλάξει, καταλαμβάνοντας μεγαλύτερο μέρος της οθόνης. Στην αρχή, βλέπεις “τις τελευταίες 24 ώρες”, όπως ακριβώς και πριν. Όταν ξεπεράσεις αυτό το σημείο, εμφανίζεται η “συλλογή”, στην οποία έχεις διαθέσιμο όλο το υλικό σου. Αν επιλέξεις κάποιο αρχείο από αυτό το σημείο να ξέρεις ότι θα εμφανιστεί απ’ ευθείας και η ημερομηνία που έχει τραβηχτεί. Μην τρομάζεις! Μπορείς να τη μετακινήσεις, να την μικρύνεις ή και να την “πετάξεις” στον κάδο. Οπότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι ότι μπορείς να ανεβάζεις και παλαιότερο υλικό. Άλλωστε αυτό, ως δυνατότητα, αν είσαι και χρήστης του Snapchat, το γνωρίζεις από τον Ιούνιο του 2016, που γνωρίσαμε τα Memories. Εντύπωση λοιπόν μου έκαναν τα νέα φίλτρα των Instgram Stories. Περισσότερα, πιο παιχνιδιάρικα και πιο καλλιτεχνικά. Τα δικά μου μάλιστα έχουν και ονομασίες πόλεων του κόσμου. Λέω τα δικά μου, γιατί υπάρχουν λογαριασμοί που απλά είναι διαθέσιμα, χωρίς κάποια ονομασία. Ανοιχτόχρωμα, σκουρόχρωμα, με βινιέτα και φυσικά αυτά που ήδη ξέρουμε δημιουργούν μια νέα παλέτα επιλογών. Τώρα μπορείς να αναδείξεις κάθε στιγμή σου με διαφορετικό τρόπο. Και νομίζω τώρα είναι πιο δύσκολο να βρεις το δικό σου αγαπημένο φίλτρο.

Κι αν ακόμα δε σου έχει έρθει η συγκεκριμένη ενημέρωση, μην απελπίζεσαι. Το Instagram είναι μια από τις εφαρμογές που συνεχώς δοκιμάζει νέες δυνατότητες και στην πορεία τις κάνει σιγά σιγά παγκόσμια διαθέσιμες. Δεν έχει περάσει μάλιστα πολύς καιρός από τη δυνατότητα του SuperZoom που έκανε χαμό κατά την περίοδο του Halloween. Σύντομα λοιπόν θα έχεις κι εσύ μια ανανεωμένη μορφή των Instagram Stories. Και ποιος ξέρεις τι άλλο μας επιφυλάσσουν για τη συνέχεια.

Εσύ τι θα κάνεις στο επόμενο Instagram Story σου;

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020