Μπορεί ο σουρεαλισμός να δημιουργήθηκε το 1922 στο Παρίσι, όμως γνωρίζει μεγάλη αναγνωρισιμότητα και στη σημερινή εποχή. Η λέξη προκύπτει από τις γαλλικές λέξεις “sur” (επάνω, επί) και “réalisme” (ρεαλισμός, πραγματικότητα) και στα ελληνικά αποδίδεται ως «πάνω ή πέρα από την πραγματικότητα». Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι των άκρων, έχει δηλαδή είτε φανατικούς εχθρούς, είτε φανατικούς φίλους. Οι λάτρεις του ωστόσο, ανήκουν συνήθως στην κατηγορία των τελιομανών.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Victor Enrich. Πρόκειται για έναν σύγχρονο σουρεαλιστή, για έναν visual artist, ο οποίος μετατρέπει τα απλά, αστικά κλικ σε σουρεαλιστικά καλλιτεχνήματα. Χάρη στην ψηφιακή τέχνη, ο Enrich μετατρέπει τα διάφορα επιβλητικά κτίρια που φωτογραφίζει σε έναν πλήρως εξωπραγματικό κόσμο. Οι παρακάτω φωτογραφίες αποδεικνύουν πως ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης όχι μόνο έχει τρομερή φαντασία, αλλά πως την εφαρμόζει με τον καλύτερο τρόπο στη δημιουργία του έργου του.

Περισσότερες πληροφορίες για τον visual artist Victor Enrich και για το σουρεαλιστικό του έργο, μπορείς να βρεις στην ομώνυμη ιστοσελίδα του, κάνοντας κλικ εδώ.

Αν κι εσύ έχεις παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι είσαι ένας δραστήριος δημιουργός, μπορείς άμεσα να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας εδώ.

H/T: Fubiz

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020