Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο τις έννοιες Virtual Reality (Εικονική Πραγματικότητα) και Augmented Reality (Επαυξημένη Πραγματικότητα). Μήπως ήδη εδώ και καιρό εκπαιδευόμαστε για τον ερχομό τους και δεν το ξέραμε; Στη μάχη μεταξύ τους, πολλοί έχουν πάρει ήδη θέση. Μάλιστα, ο CEO της Apple, Tim Cook, έχει ταχθεί υπέρ της Επαυξημένης Πραγματικότητας. Το κυριότερο επιχείρημά του είναι ότι η AR μας κρατά και σε επαφή με το περιβάλλον ενώ η VR μας εισάγει σε ένα εντελώς νέο και ψηφιακό κόσμο. Έτσι πιστεύει ότι ο κόσμος θα νιώσει πιο άμεσα άνετα με μια επαυξημένη πραγματικότητα. Μάλλον αυτό πιστεύουν και οι ιδιοκτήτες του Snapchat.

[bctt tweet=”Το Snapchat φαίνεται να είναι η πρώτη εφαρμογή με αξιόλογη AR τεχνολογία!” username=”neoperativa”]

Γιατί λοιπόν τα συζητάμε όλα αυτά; Γιατί το Snapchat φαίνεται να είναι η πρώτη εφαρμογή που θα προσφέρει αξιόλογο περιεχόμενο σε AR. Τα λατρεμένα φίλτρα του Snapchat πρόκειται να ενισχυθούν με νέα που θα προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες. Μπορεί μάλιστα να έχεις παρατηρήσει τελευταία ότι σε κάποια από αυτά, η κάμερα δε μένει στο πρόσωπό σου, αλλά αλλάζει στη βασική, που δείχνει το περιβάλλον γύρω σου. Ίσως αυτό να είναι και η πρώτη ένδειξη ότι δουλεύουν σε κάτι τέτοιο. Λέγεται ακόμα ότι τα νέα αυτά φίλτρα θα μπορούν να αναγνωρίζουν στοιχεία του περιβάλλοντος και αντικείμενα της καθημερινότητας. Κι αυτό σίγουρα ενδιαφέρει πολλές μεγάλες εταιρείες που ψάχνουν νέους τρόπους να διαφημιστούν στα Social Media. Δε μένει λοιπόν παρά να περιμένουμε αν αυτά που λέγονται, όντως ισχύουν.

Snapchat και AR πάνε μαζί!

HT: WeRSM

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

One Comment

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020