Για επαυξημένη(AR) και εικονική(VR) πραγματικότητα έχουμε μιλήσει ξανά στο παρελθόν. Το ίδιο και για το Snapchat και τις δυνατότητες διαφήμισής σε αυτό από μεγάλα brands. Τώρα για το Unboxing δεν έχουμε μιλήσει πολύ, κυρίως γιατί δεν αφορά άμεσα το περιεχόμενο αυτού εδώ του blog.  Σε περίπτωση λοιπόν που δε γνωρίζεις, το unboxing αναφέρεται σε όλα αυτά τα άρθρα και τα βίντεο που βλέπεις και αφορούν ένα προϊόν από τη στιγμή που θα βγει από το κουτί του. Αυτός που έχει αναλάβει το unboxing συνήθως παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά του και λέει και τη γνώμη του. Η Foot Locker λοιπόν συνδύασε όλες αυτές τις δυνατότητες σε μια παγκόσμια πρώτη καμπάνια-εμπειρία.

Αυτό που ανέφερα παραπάνω για το unboxing είναι η συνηθισμένη διαδικασία πριν βγει ένα νέο προϊόν. Κάποιος influencer κάνει ένα τέτοιο θέμα, λέει τη γνώμη του και ο κόσμος το γνωρίζει και το περιμένει. Με την κίνηση όμως της BBDO NYC για τη Foot Locker, το unboxing μπορούσαν να το κάνουν όλοι οι θαυμαστές του brand. Πρόκειται για την πρώτη εμπειρία unboxing με τη χρήση της τεχνολογίας AR στο Snapchat. Το προϊόν; Τα νέα Nike Air Jordans Gatorade.

Μαζί με την υπόλοιπη καμπάνια και τα διαφημιστικά βίντεο, τα Foot Locker έκαναν μια πολύ έξυπνη κίνηση. Με τον τρόπο αυτό μίλησαν απ’ ευθείας τη γλώσσα της νεολαίας, την έβαλαν στο παιχνίδι και μάλιστα ζητούσαν από τους θεατές να “παίξουν”. Η καμπάνια δεν ήταν απλά μια παρουσίαση του παπουτσιού. Ο χρήστης μπορούσε να διαδράσει με το περιεχόμενο εκτός από το να το δει. Μπορούσε “να τα πάει βόλτα” ή ακόμα και να τα βάλει να χορέψουν. Κι αν κάποιος έψαχνε λίγο καλύτερα, μπορούσε κάπου εκεί γύρω να ανακαλύψει μια εικονική μπασκέτα και να βάλει τα παπούτσια “καλάθι”. Έτσι η όλη εμπειρία έγινε θέμα παγκοσμίως και την έζησαν ίσως παραπάνω άτομα από ότι αναμενόταν.

Ποια λες να είναι η επόμενη εντυπωσιακή χρήση της AR τεχνολογίας στο Snapchat;

Creds:

Title: Foot Locker – Snapchat Unboxing Lens
Agency: BBDO New York
Client: Foot Locker

Chief Creative Officer, Worldwide: David Lubars
Chief Creative Officer, New York: Greg Hahn
Executive Creative Director: Dan Lucey
Associate Creative Director: Jim Connolly
Associate Creative Director: Marcus Johnston
Senior Project Manager: Amy Orgel

Director of Integrated Production: David Rolfe
Director of Interactive Production: Joe Croson
Senior Integrated Producer: Mo Twine

Director of Business Affairs: Bernadette Naughten
Business Affairs Manager: Heather Weissman

Account Director: Janelle Van Wonderen
Account Director: Laura Mcwhorter
Account Manager: Sam Henderson
Account Executive: Christian Martinez

Planning Director: Steve Panawek
Communications Planning Director: Patrick Tomasiewicz
Communications Planner: James Mullally

Production Company: North Kingdom
Producer: Karolina Czabaj
3D Artist: Daniel Wallström
3D Artist: Samuel Lundsten
3D Artist: Piotr Adamczyk

Developer: Fredrik Lindakl

Sound FX: RedPipe

Πηγή: WeRSM

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020