Εντάξει, υπάρχουν πολλά παραπάνω στοιχεία στην ιστορία αυτή από το απλά να μπορείς να κατεβάσεις βίντεο. Θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Το YouTube Go ανακοινώθηκε το Σεπτέμβρη του 2016 και αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα στις αρχές του 2017. Η εφαρμογή αυτή τη στιγμή τρέχει στην Ινδία και μόνο αλλά είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση γενικότερα. Υπάρχει βέβαια η προειδοποίηση ότι επειδή δεν έχει βγει επίσημα, μπορεί να είναι ασταθής.

Ας πούμε όμως λίγα παραπάνω πράγματα για την εφαρμογή. Το να κατεβάσεις βίντεο από YouTube εσύ ή οποιοσδήποτε στις αναπτυγμένες χώρες είναι ήδη κάτι δεδομένο. Η εφαρμογή λοιπόν δε στοχεύει κυρίως σε σένα και εμένα, αλλά στοχεύει σε αυτές τις χώρες που δεν έχουν τέτοια πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αποτελούν ωστόσο ένα μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς. Γι’ αυτό προφανώς και η πρώτη αγορά που έχει ήδη ανοίξει είναι η Ινδία.

Η εφαρμογή είναι ελαφριά (καταλαμβάνει λιγότερο από 10MB) και έχει αρκετές ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Πριν δεις ένα βίντεο μπορείς να δεις ένα σύντομο απόσπασμα. Στη συνέχεια μπορείς να επιλέξεις αν θα το δεις εκείνη την ώρα ή αν θα το κατεβάσεις. Αν επιλέξεις το δεύτερο, τότε στη συνέχεια βλέπεις το διαθέσιμο χώρο στη μνήμη σου σε σύγκριση με το τι χώρο θα πιάσει όταν το κατεβάσεις. Εκεί μάλιστα έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στην ποιότητα του βίντεο. Και σε αυτό το σημείο να σου πω ότι δε μπορείς να το κατεβάσεις σε 720p ή 1080p. Πόσο μάλλον σε 4K ε! Είπαμε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει άλλο στόχο. Μια επιπλέον δυνατότητα είναι ότι μπορείς άμεσα μέσα από την εφαρμογή να μοιραστείς τα βίντεο που έχεις κατεβάσει, όχι με τη χρήση δικτύου, αλλά με τη χρήση Bluetooth. Κάτι τελευταίο. Δεν είναι απαραίτητα όλα τα βίντεο διαθέσιμα προς κατέβασμα. Έχει να κάνει με τα δικαιώματα που δίνει σε κάθε βίντεο ο διαχειριστής του. Οπότε μην απογοητευτείς αν σου συμβεί αρκετά στην εφαρμογή.

Μπορεί να σκέφτεσαι και πάλι ότι δε σε αφορά ή ότι ήδη έχεις λύσει αυτό σου το πρόβλημα με άλλες, παρόμοιες εφαρμογές. Δεν είναι όμως όλα τόσο εύκολα για όλους. Αυτό μας δείχνει και η ανάπτυξη τέτοιων εφαρμογών γύρω από το βίντεο από εταιρείες όπως η Google. Ότι δε γυρνάει όλος ο κόσμος γύρω από εμάς και ότι πρέπει να σεβόμαστε και να κάνουμε κάτι και για τις ανάγκες των άλλων.

YouTube διαλέγω εσένα! GO!

HT: Independent

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020