Τι είναι αυτό που θα πρωτο – εντυπωσιάσει σε αυτό το βίντεο δεν ξέρω. Η Νέα Υόρκη; Τα χρώματα; Η τεχνική λήψης; Η μουσική; Μάλλον είναι όλα αυτά μαζί. Ένας συνδυασμός hyper-lapse βίντεο με δυνατή μουσική που δείχνει τη Νέα Υόρκη πιο χρωματιστή από ποτέ! Colors of New York 2016 λοιπόν από τον καλλιτέχνη Jansoli.

Ίσως το έχω αναφέρει ξανά αλλά δεν πειράζει, είναι σημαντικό. Ένα από τα πιο σωστά βήματα στη δημιουργία ενός βίντεο είναι η επιλογή της μουσικής. Το μοντάζ γίνεται πάνω στη μουσική. Ακολουθεί το ρυθμό της. Επιλέγουμε λοιπόν πάντα πρώτα τη μουσική που θέλουμε να συνοδεύει το βίντεό μας. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μια δυνατή και με γρήγορες και έντονες εναλλαγές μουσική. Αυτό καθορίζει αυτόματα και το ρυθμό του βίντεο.

Ένα βίντεο hyper-lapse. Ίσως οι περισσότεροι είναι πιο εξοικειωμένοι με τον όρο time-lapse. Το hyper-lapse αφορά βίντεο στα οποία η κίνηση δεν είναι μικρής αλλά μεγάλης έκτασης. Το πλάνο δηλαδή δεν κινείται μόνο λίγο αλλά φαίνεται ότι ο εικονολήπτης διανύει μεγάλες αποστάσεις. Η σταθεροποίηση και η επιλογή της ταχύτητας στη συνέχεια, είναι τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Χρώματα και Νέα Υόρκη. Το βίντεο αυτό δείχνει χαρακτηριστικά μνημεία και τοποθεσίες της Νέας Υόρκης κατά το πέρασμα του χρόνου μέσα σε μια μέρα. Το φως αλλάζει, τα πάντα κινούνται και μαζί τους αλλάζει και η οπτική της εικόνας. Σε κάνει να θέλεις να ταξιδέψεις εκεί τώρα. Όχι ότι ήδη δεν ήθελες να βρεθείς στη Νέα Υόρκη αλλά εντάξει, το κάνει ακόμα πιο έντονο αυτό το συναίσθημα.

Ένα hyper-lapse βίντεο που τα έχει όλα. Ένταση, ρυθμό, εικόνα.

Εσένα τι από αυτά σε εντυπωσιάζει περισσότερο; Εγώ δε μπορώ παρά να πω το σύνολο. Κι αν λίγο το κάνω πιο συγκεκριμένο, οι στιγμές αυτές που η μουσική αλλάζει με ένα έντονο στοιχείο και μαζί της αλλάζει και το πλάνο.

Πες με ένα σχόλιο τι σου κέντρισε εσένα το ενδιαφέρον ή στείλε μια δική σου παρόμοια δουλειά. Γίνε μέλος της NEOPERATIVA και που ξέρεις; Το επόμενο παρόμοιο άρθρο ίσως προκύψει από συνεργασία μας.

HT: DP Review

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020