Ούτε εσένα σου αρέσουν ε; Μέχρι τώρα, αν δεν έχεις ενεργοποιήσει κάποιον ad blocker, περιμένεις τα πρώτα δευτερόλεπτα και μετά πατάς “παράλειψη”. Τι γίνεται με τις διαφημίσεις χωρίς παράλειψη όμως; Εδώ και περίπου ένα χρόνο είναι διαθέσιμες τέτοιου τύπου διαφημίσεις – αλλιώς γνωστές και ως bumper ads. Όταν πρόκειται για ένα βίντεο κάτω των 30″ δευτέρολέπτων, ο διαφημιστής μπορεί να εφαρμόσει αυτή τη δυνατότητα.

Ακόμα και τα 30 δευτερόλεπτα όμως μοιάζουν αρκετά για το κοινό του YouTube. Οπότε αν είσαι θεατής,νομίζω θα χαρείς με τα νέα κι αν είσαι διαφημιστής θα πρέπει να δημιουργήσεις ακόμα πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο. Κάπου μέσα στο 2018 το YouTube θα σταματήσει να είναι τόσο ελαστικό στο χρόνο που δίνει σε διαφημίσεις χωρίς παράλειψη. Έτσι, μόνο βίντεο με σημαντικά μικρότερη διάρκεια θα μπορούν να έχουν αυτή τη δυνατότητα. Ο Andrew Peake, από το creative agency VCCP έδωσε μια εξήγηση για την παραπάνω κίνηση. “Το YouTube καταλαβαίνει ότι οι χρήστες δε συμπαθούν αυτές τις διαφημίσεις. Ωστόσο, αν κάνεις δημιουργική δουλειά που τραβά το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή, δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι”.

Βέβαια, προσωπικά θεωρώ ότι όταν πιέζεις την πληροφορία σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα, είναι δύσκολο να πετύχεις το νόημα. Έχει τύχει πολλές φορές να δω διαφημίσεις που αποτυχημένα προσπαθούν να με κρατήσουν εκεί για να μην πατήσω παράλειψη. Και πολλές που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα αλλά και πάλι περιμένω απλά να περάσουν. Αυτό που θέλω να πω, συμφωνώντας με την παραπάνω άποψη, είναι ότι πρέπει να εστιάσουμε στο περιεχόμενο της διαφήμισης. Και όχι μόνο στα  πρώτα δευτερόλεπτα. Το προσεγμένο περιεχόμενο που έχει να πει μια ιστορία και να αφήσει ένα αποτύπωμα στο θεατή, είναι περιεχόμενο που δεν έχω πρόβλημα να παρακολουθήσω.

Ίσως αυτή η κίνηση να είναι ένα ακόμα βήμα για να ισχυροποιήσει ξανά το YouTube τη θέση του στην παγκόμια αγορά της διαφήμισης. Γιατί κακά τα ψέματα, τον τελευταίο καιρό με την άνοδο των Social Media και την προωθητική δύναμη που δίνει το Facebook στα βίντεο, υπάρχει μια έντονη ανησυχία για το αν θα καταφέρει να αντεπιτεθεί το YouTube.

Ας νικήσει το καλύτερο περιεχόμενο!

HT: WeRSM

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020