Υπάρχουν κι αυτοί οι δημιουργοί που δεν αρκούνται σε μια όμορφη ψηφιακή φωτογραφία. Ο Johnny Tang είναι ένας από αυτούς. Με βάση του το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, έχει επιλέξει να ειδικεύεται ως φωτογράφος στην έξυπνη, κινηματογραφική και σουρεαλιστική φωτογραφία. Θέλει οι φωτογραφίες του να προκαλούν το ενδιαφέρον και τις δεύτερες σκέψεις στο θεατή.

Έχοντας αυτά τα εφόδια, χρειάστηκε 5 χρόνια για να δημιουργήσει τη συγκεκριμένη φωτογραφική σειρά. Όπως λέει ο ίδιος, “είναι φωτογραφίες που με απεικονίζουν, αλλά δεν είναι φωτογραφίες που μιλούν για μένα”. Ο σουρεαλισμός συνδυάζεται με τη φιλοσφοία και χτίζουν ένα πορτραίτο για το πως διαμορφώνεται η ταυτότητα ενός ανθρώπου. Ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις, οι σκέψεις και οι πράξεις που χαρακτηρίζουν και ολοκληρώνουν τον καθένα από εμάς.

Τα ερωτήματα και οι ανησυχίες που δημιουργούνται από τις φωτογραφίες έχουν δυτική φιλοσοφία, αντλώντας στοιχεία από τον υπαρξισμό και το μεταμοντερνισμό. Η οπτική αισθητική ωστόσο των φωτογραφιών του Johnny Tang, προέρχεται κυρίως από την Ασία με τις κινέζικες ζωγραφικές και τα Ιαπωνικά manga να επικρατούν. Έτσι, καταφέρνει να συνδυάσει δύο διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες δημιουργώντας κάτι νέο και μοναδικό. Τι αγώνες γίνονται μέσα μας κατά τη διάρκεια σχηματισμού μιας απόφασης; Πως βλέπουμε τον εαυτό μας και πως μας βλέπουν οι άλλοι; Πως το παρελθόν καθορίζει το τώρα και το μέλλον; Είναι ίσως μερικά από τα ερωτήματα που μπορεί να σου γεννήσουν οι φωτογραφίες του καλλιτέχνη.

Ας σου πω όμως και κάποια ενδιαφέροντα τεχνικά θέματα. Όλες οι φωτογραφίες του είναι τραβηγμένες με αναλογική φωτογραφική μηχανή! Μια συνειδητή επιλογή του φωτογράφου για να αποδώσει χρώματα και αισθητική του παρελθόντος. Επιπλέον, με την τεχνική αυτή προσγειώνει όσο μπορεί στην πραγματικότητα τον ονειρικό κόσμο που σχηματίζει η αισθητική του. Σκηνοθετεί κάθε λήψη και χρειάζεται απλά ένα βοηθό για το “κλικ” κι ένα τρίποδο. Κι αν θες να μάθεις παραπάνω, μπορείς να μπεις στην επίσημη ιστοσελίδα του φωτογράφου.

Εσένα τι σε κάνουν να σκέφτεσαι οι φωτογραφίες του Johnny Tang;

“Κάπως έτσι νιώθω όταν πρέπει να ακολουθήσω μια δική μου συμβουλή” – Ying Yang Whisper

“Κάπως έτσι νιώθω όταν είμαι online” – Narcissus

“Life can only be understood backward, but it must be lived forwards.” – Soren Kierkegaard | Paradox of choice

A waking dream

Commodum

Diligentia I

Diligentia II

Fearful Courage

Fortuna

Grounded Ambitions

Illusions of progress

Invictus

Migrant Shores

Odysseus’ rock

Painful Pleasures

Pleasures of pain

School of Cambridge

The indicisive battle

The Stranger

War and Peace

Αν κι εσύ έχεις τέτοιες δημιουργικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι θέλεις να συνεργαστούμε σε ένα επόμενο φωτογραφικό μας project, μπορείς να εγγραφείς ως δημιουργός στην κοινότητά μας εδώ.

HT: Bored Panda

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020