Πριν λίγες μέρες έτυχε να πέσει το μάτι μου πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά δεν έδωσα σημασία αμέσως. Σήμερα πάτησα το link και “προσγειώθηκα” σε μια σελίδα όπου σε προσκαλεί να δεις ένα βίντεο κι έχει δίπλα κάποια κουμπιά έτοιμα να τα πατήσεις. Ποια είναι η μαγεία σε αυτό; Όσο πατάς το όλο και πιο πάνω κουμπί, τόσο πιο πολύ γεμίζει σχέδια και χρώμα το animation video που προβάλλεται. Ώρα να σου πω κάτι ακόμα. Κάθε κουμπί αντιστοιχεί σε ένα ποσό το οποίο, αν θες, στο τέλος του βίντεο καλείσαι να δωρίσεις μέσω PayPal ή πιστωτικής κάρτας. Όλα αυτά, αφορούν μια έξυπνη και δημιουργική καμπάνια που ακούει στο όνομα “Give A Fuller Life”.

Έμπνευση για την καμπάνια αυτή, αποτελεί ο μικρός Max Page, ο οποίος έχει αποδοθεί γραφιστικά και στο βίντεο. Ο Max είναι ένα παιδί που γεννήθηκε με μια σοβαρή ασθένεια στην καρδιά του. Ο οργανισμός Little Mended Hearts προσφέρει υποστήριξη και σημαντικές πληροφορίες στις οικογένειες παιδιών με παρόμοιες παθήσεις, προκειμένου να έχουν μια πιο γεμάτη και ολοκληρωμένη καθημερινότητα. Αυτή ακριβώς η καθημερινότητα είναι που προβάλλεται και στο βίντεο. Ο Max βγαίνει από το σπίτι και όσο προχωρά, τόσο η μέρα του γεμίζει ανθρώπους, στιγμές και χαμόγελα. Αν δεν πατήσεις τα κουμπιά, θα δεις ένα άδειο σχεδόν βίντεο. Όσο τα πατάς, εκτός από σχέδια και χρώματα, προστίθενται ακόμα και ηχητικές λεπτομέρειες.

Η εταιρεία Saatchi & Saatchi New York δημιούργησε την καμπάνια και την έκανε πράξη μαζί με τη Blacklist και την εταιρεία animation Studio AKA. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις σύγχρονες τεχνολογίες να χρησιμοποιούνται για να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν. Μπες λοιπόν στη σελίδα του Give A Fuller Life, δες το βίντεο, δώσε χρώμα και δώρισε το τελικό ποσό.

Δώσε σε ένα παιδί μια πιο γεμάτη ζωή.

HT: WeRSM

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020