Η δημιουργικότητα είναι οικογενειακή υπόθεση για το Atelier VATRIMA… Τόσο οικογενειακή που το όνομά του προκύπτει από τη σύντμηση των ονομάτων τριών αδελφών, της Βασιλικής, της Τριανταφυλλιάς και της Μαριάννας (Κατσούρα). Και τόσο ισχυρή είναι η αγάπη τους για τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής που ούτε η κρίση, ούτε οι σπουδές τους σε τελείως διαφορετικά αντικείμενα (βρεφονηπιοκομία, θεολογία, τεχνολογία τροφίμων), ούτε η αγωνία της μαμάς Παρασκευής -που έχει μακρόχρονη και πετυχημένη πορεία στο χώρο της μόδας- στάθηκαν ικανές να τις αποθαρρύνουν…

15055688_10154791301751995_9082682656179346160_n

Η ιδιαιτερότητα της συνεργασίας των τριών αδελφών και πιθανότατα η συνταγή επιτυχίας τους κρύβεται πίσω από το κοινό όραμα και το σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την αγάπη μεταξύ τους, αλλά και την αλληλεπίδραση τριών διαφορετικών χαρακτήρων με ξεχωριστό αισθητήριο και διακριτές αρμοδιότητες. Όπως αναφέρουν οι ίδιες “συνδυάζουμε κλασσικό στυλ (Βασιλική, a.k.a. Βάσω) με μοντέρνες πινελιές (Τριανταφυλλιά, a.k.a. Φιλιώ) και girly τσαχπινιές (Μαριάννα, χωρίς a.k.a.)“, οι οποίες αντιστοίχως ασχολούνται με το σχεδιασμό και την πώληση ρούχων, με τη διαχείριση παραγωγής και τις δημόσιες σχέσεις, με το πατρόν και την προώθηση/μάρκετινγκ.

Αποτέλεσμα αυτού του νεανικού επιχειρηματικού και δημιουργικού συνδυασμού είναι ένας όμορφος χώρος με υψηλή αισθητική στη Λάρισα (βλ. την πατρίδα τους) που φιλοξενεί τις πρωτότυπες συλλογές τους, αλλά κυρίως φιλοξενεί τα σχέδια, τις δημιουργίες, τα όνειρα, τις προσδοκίες και την κοινή τους πορεία. Πολυτελή υφάσματα, αριστοτεχνική ραπτική, ποικίλα σχέδια για κάθε τύπο γυναικείου ενδύματος (από επίσημα φορέματα και επαγγελματικά ταγιέρ έως νυφικά και βαπτιστικά), επιλεγμένα αξεσουάρ και κυρίως εξαιρετικό γούστο συνδυάζονται με την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση κάθε πελάτισσας και ένα υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού. Εξάλλου, οι ίδιες υποστηρίζουν ότι “στο θέμα της δουλειάς ξεχνάμε ότι είμαστε οικογένεια… εκεί είμαστε συνεργάτες!”.

Η αίσθηση που αποκομίζει όποιος τις συναναστραφεί έστω και λίγο είναι ότι πίσω από όλη αυτή την come-il-faut προσέγγιση κρύβεται μια μικρή δόση τρέλας και ένα πάθος για δημιουργία που χαρακτηρίζει κάθε νέο καλλιτέχνη. Και μια κοινωνική ευαισθησία και επιθυμία προσφοράς που χαρακτηρίζει κάθε νέο επιχειρηματία που αναδεικνύεται από τις απαιτητικές συνθήκες της εγχώριας αγοράς. Κι αυτή η αίσθηση αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, πέρα από την καθημερινή δραστηριότητά τους, σχεδιάζουν ρούχα αποκλειστικά με στόχο την προώθηση εκδηλώσεων με κοινωφελή χαρακτήρα όπως το μοναδικό “water-dress” τους.

Μια τέτοια εκδήλωση λαμβάνει χώρα σήμερα το βράδυ που πραγματοποιείται η επίδειξη μόδας υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Ελλήνων Δημιουργών στη Gallery ΕΛ.. Εκεί, το Atelier VATRIMA παρουσιάζει τη συλλογή Φθινόπωρο-Χειμώνας 2017 -εμπνευσμένη από το Παρίσι μιας άλλης εποχής, του ρομαντισμού, της φινέτσας, της λεπτότητας και της εκλεπτυσμένης γυναικείας πολυτέλειας-, ενώ τα έσοδα από τις προσκλήσεις πρόκειται να διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Λάρισας.

Αν θες να μάθεις περισσότερα (και αν ο δρόμος σου σε φέρει στην αγαπητή Θεσσαλονίκη), δεν έχεις παρά να μάθεις τις λεπτομέρειες της επίδειξης εδώ. Κι αν δεν τα καταφέρεις, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το Atelier (στη φυσική του θέση, Π. Μελά 88, Λάρισα, ή στην ηλεκτρονική του διεύθυνση, vatrima.blogspot.gr) και να γνωρίσεις αυτό το δημιουργικό τρίπτυχο από κοντά.

Εμένα πάντως με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή επικοινωνίας χάρη στην αυθεντικότητα και στον ενθουσιασμό τους. Τόσο που άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά ένα ταξίδι εκτός Αθηνών…

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020