Μπορεί να το έχει η κάμερα του κινητού σου ως δυνατότητα. Μπορεί να το έχεις δει σε φωτογραφίες στο Instagram (αν ναι, ελπίζω να μην ανήκεις στους υπερβολικούς). Μπορεί πάλι, να μην ξέρεις καν τι είναι. Το όνομά του πάντως προέρχεται από τις λέξεις High Dynamic Range και είναι το HDR.

Αν λοιπόν το ξέρεις, γνωρίζεις τι κάνει. Αν όχι, έχω να σου πω ότι πρακτικά δίνει στην εικόνα μεγαλύτερη φωτεινότητα στα σκοτεινά σημεία και μεγαλύτερη αντίθεση στα χρώματα. Και κάπως έτσι, μια εικόνα ή ένα βίντεο, γίνονται μια εντελώς νέα εμπειρία. Μια εμπειρία βασική πια, αφού γίνεται μέρος της καθημερινής τεχνολογίας των τηλεοράσεων ή άλλων συσκευών προβολής, όλο και περισσότερο. Γι’ αυτό και το YouTube πλέον υποστηρίζει τη δυνατότητα HDR εικόνας!

[bctt tweet=”Τώρα το YouTube μιλάει τη γλώσσα του HDR βίντεο. Φως, αντίθεση, χρώμα!” username=”neoperativa”]

Ο Yann Lafargue, διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του Netflix, τα λέει καλύτερα όσον αφορά την αναγκαιότητα του HDR σήμερα.

“Το HDR είναι ένα νέο βασικό στοιχείο για τη διασκέδαση στο σπίτι. Είναι ένα μεγάλο βήμα ως προς το χρώμα, την αντίθεση και τη φωτεινότητα. Είναι τόσο σημαντικό όσο και η προσθήκη του σωστού ήχου, η υψηλή ποιότητα στην εικονα και η ανάλυση 4K.”

Όσον αφορά τα βίντεο στο YouTube τώρα, θέλει μια προσοχή. Μην αγχωθείς αν πας να ανεβάσεις ένα βίντεο HDR και αργήσει παραπάνω από το συνηθισμένο. Και σίγουρα μην παραξενευτείς αν δεις να “τραβάει” περισσότερα δεδομένα για την αναπαραγωγή του. Μην είμαστε και αχάριστοι. Πάντα η καλύτερη ποιότητα στην εικόνα, απαιτεί θυσίες.

wersm-hdr-youtube-comparison-1024x288

HT: WeRSM

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

One Comment

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020