Η μάχη των Social Media είναι πιο έντονη από ποτέ. Οι αντιγραφές μεταξύ τους δε σταματούν, προσπαθώντας να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν ηγετική θέση. Το θέμα μας σε αυτό το άρθρο είναι το Snapchat και οι δύο κινήσεις που έκανε πρόσφατα προς  το μέλλον. Η μία είναι πιο εταιρική και αφορά το ότι μπορείς πια να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς μια διαφήμιση με βίντεο στην πλατφόρμα. Η δεύτερη είναι καθαρά δημιουργική και σου παρουσιάζει μερικά ακόμα εργαλεία δημιουργίας.

Ας ξεκινήσουμε όμως. Μέχρι τώρα, μια διαφήμιση έπρεπε να περάσει από την ομάδα πωλήσεων του Snapchat και να έχει ένα ελάχιστο ποσό επένδυσης, το οποίο δεν το λες και προσιτό. Η εναλλακτική μιας εταιρείας ήταν να έχει κάποιον τρίτο να διαχειρίζεται αυτό το κομμάτι. Ακόμα πιο περίπλοκο. Γι’ αυτούς λοιπον τους λόγους το Snapchat παρουσίασε τη νέα πλατφόρμα διαχείρισης διαφημίσεων. Μοιάζει πολύ με αυτή του Facebook (να και μια αντιγραφή από την ανάποδη πλευρά!). Μπορείς να χτίσεις την καμπάνια και να την παρακολουθείς ακόμα και από το κινητό σου.

Προς το παρόν μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς μόνο διαφημίσεις βίντεο. Οι προωθητικές ενέργειες που συμπεριλαμβάνουν τα Lenses πρέπει ακόμα να περνούν από την ομάδα πωλήσεων. Επιπλέον, αν δεις ότι δεν έχεις ακόμα τη δυνατότητα, μη βιάζεσαι! Μόνο 20 περίπου εταιρείες έχουν αυτή τη στιγμή πρόσβαση. Η πλατφόρμα θα αρχίσει να γίνεται παγκοσμίως διαθέσιμη από τον Ιούνιο.

Δημιουργικά εργαλεία τώρα!!! Για σένα που λατρεύεις το Snapchat ή για σένα που θες να δημιουργείς ακόμα πιο ξεχωριστά εικαστικά για την εταιρεία σου, έχουμε νέα! Κι όχι μόνο ένα ή δύο, αλλά τέσσερα!

Απεριόριστα σε χρόνο Snaps! Θυμάσαι τα 10″ δευτερόλεπτα που ήταν το όριο; Ε, τώρα δεν υπάρχει όριο. Μετά την επιλογή των 10″ δευτερολέπτων υπάρχει η επιλογή του απείρου. Έτσι κρατάνε όσο θέλει κάποιος. Ωστόσο, σε ένα μήνυμα για παράδειγμα, θα σβηστεί αφού ανοιχτεί όπως συνηθίζεται. Προφανώς αυτό δεν είναι τόσο νέο γενικά αφού στο Instagram μπορείς να ξαναδείς τα μηνύματα που περιέχουν τέτοιο περιεχόμενο.

Βίντεο σε επανάληψη! Με μια λέξη θα μπορούσαμε να τα πούμε είτε GIFs είτε Boomerang. Ωστόσο, ταιριάζει πιο πολύ η λέξη GIF κι αυτό γιατί τα βίντεο δεν έχουν μέγιστη διάρκεια ούτε στην επανάληψη. Κάνοντας την επιλογή, το βίντεό σουθα παίζει ξανά και ξανά, μέχρι ο θεατής του να το κλείσει.

Ζωγράφισε με τα emojis! Αντί για ένα απλό χρώμα και διαφορετική υφή στη βούρτσα, τι θα έλεγες αν θα μπορούσες να σχεδιάσεις με τα αγαπημένα σου emojis; Τέλειο ε; Και πολύ πολύ δημιουργικό. Σίγουρα δίνει μεγάλη δύναμη στο εικαστικό που μπορείς να δημιουργήσεις με ένα νέο εργαλείο σαν κι αυτό.

Snapchat και Photoshop μαζί! Δε σε κοροϊδεύω. Το τελευταίο δημιουργικό εργαλείο που θα συζητήσουμε είναι μια μαγική γόμα. Επιλέγεις κάτι από την εικόνα κι αυτό διαγράφεται σαν να μην υπήρχε ποτέ στο σημείο. Ένα απλό και πολύ έξυπνο εργαλείο που λύνει πολλά χέρια.

Έτοιμος να δώσεις στο Snapchat μια ακόμα ευκαιρία;

HT: WeRSM

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

One Comment

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020