Το Sydney Opera House σίγουρα το ξέρεις και σίγουρα το έχεις δει σε φωτογραφίες. Κι αυτό γιατί μιλάμε για το σημείο με τις περισσότερες φωτογραφίες στο Instagram, όσον αφορά ολόκληρη την Αυστραλία. Τι συμβαίνει όμως στο εσωτερικό του; Έχεις φανταστεί; Κι αν δε μπορείς να φανταστείς, έχει τύχει να δεις κάποια φωτογραφία μέσα από το κτίριο; #comeonin μας είχε πει λοιπόν αυτή η καμπάνια! Η καμπάνια δεν είναι πρόσφατη, αλλά είναι απλή και έξυπνη, όπως κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι πολλές παρόμοιες καμπάνιες.

Το πρόβλημα ήταν ότι δυστυχώς, μόνο το 1% από αυτούς που φωτογράφιζαν το κτίριο, επέλεγαν να μπουν και στο εσωτερικό του. Και αυτό δημιουργούσε ένα πρόβλημα επικοινωνίας για την ίδια την όπερα. Το Sydney Opera House προσφέρει πολλά παραπάνω από όσα εμείς οι απλοί θεατές φωτογραφιών νομίζουμε. Και προφανώς όχι μόνο εμείς.

Η DDB Group ανέλαβε ένα απλό brief. Να συγκεντρώσει περισσότερο κόσμο στο εσωτερικό του κτιρίου. Κόσμο που θα ζούσε και θα μοιραζόταν μια προσωπική του εμπειρία και δε θα έβγαζε απλά μια ακόμα φωτογραφία τοπίου. Και το έκανε με έναν απλό και άμεσο τρόπο. Δημιουργήσε μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι με το που έβλεπαν μια πρόσφατη φωτογραφία του Sydney Opera House, δημιουργούσαν ένα προσωποποιημένο βίντεο για το χρήστη που την είχε ανεβάσει. Το βίντεο στην πράξη ήταν ένα κάλεσμα για να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, μπαίνοντας μέσα στο κτίριο. Προσωπικές ξεναγήσεις, sound check με τον Jose Gonzalez, γνωριμία με μουσικούς και ηθοποιούς, μαθήματα ακροβατικών, δοκιμές από την ξεχωριστή κουζίνα του εστιατορίου ήταν μόνο μερικές από αυτές τις εμπειρίες.

Έτσι, μέσα σε ένα μήνα, πάνω από 5 εκατομμύρια κόσμου είδαν μια διαφορετική πλευρά του Sydney Opera House… την εσωτερική.

HT: CampaignBrief

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020