Τι έλειπε από το Instagram Stories; Τι παίρναμε από το Snapchat και το ανεβάζαμε κι εκεί; Τα φίλτρα επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Ε, τώρα τα Instagram Selfie Filters ήρθαν για να το σταματήσουν αυτό το πέρα δόθε. Για να δούμε.

Ήδη με μια ενημέρωση στην εφαρμογή μπορείς να απολαύσεις αυτά τα νέα, 9 στον αριθμό, φίλτρα. Τι εννοείς μοιάζουν πολύ με αυτά του Snapchat; Τι εννοείς θα περίμενες κάτι πιο δημιουργικό και καινοτόμο; Είπαμε! Μία μία οι αλλαγές. Η εταιρεία έχει ήδη υποσχεθεί πολλές παραπάνω δυνατότητες που αφορούν τα συγκεκριμένα φίλτρα. Ωστόσο, το Instagram δεν έμεινε μόνο σε αυτή τη σημαντική αλλαγή.

Θυμάσαι τη νέα δυνατότητα του Snapchat που διαγράφει αντικείμενα και στοιχεία από μια φωτογραφία; Το Instagram δεν το πήγε τόσο μακριά, αλλά όντως ανακοίνωσε κάτι αντίστοιχο. Εκτός από το να προσθέτεις σχέδια και χρώματα, τώρα μπορείς και να διαγράφεις. Έτσι μπορείς να γίνεις ακόμα πιο δημιουργικός.

Και συνεχίζω… μουσικά. Που να ήξεραν οι The Cardigans πόσο στοχευμένοι θα ήταν με το τραγούδι Erase/Rewind. Το erase κομμάτι το παρουσιάσαμε. Το rewind έρχεται να σου πει ότι μπορείς να τραβήξεις ένα βίντεο αλλά να το ανεβάσεις στην ιστορία σου με τη δυνατότητα αυτό να παίζει ανάποδα. Και επειδή λίγη μουσική ποτέ δεν έβλαψε, σου έχω και το κομμάτι παρακάτω για να συνεχίσεις την ανάγνωση με μουσικό υπόβαθρο.

Τελευταία και καλύτερη νέα δυνατότητα; Τα hashtag stickers! Τι πιο δυνατό από τα hashtags αυτή τη στιγμή; Μέχρι τώρα δεν είχαν έντονη παρουσία στα Instagram Stories. Αυτό τελειώνει εδώ όμως. Βάζεις το hashtag που θες και αυτό λειτουργεί και ως link στο σημείο που κάποιος μπορεί να δει όλες τις αναρτήσεις που εμπεριέχουν το συγκεκριμένο hashtag. Ακόμα μια νέα δυνατότητα που εκτοξεύει τις δυνατότητες του μάρκετινγκ στα Instagram Stories. Εδώ μπορεί να μην υπάρχει περιορισμός στα 3ο hashtags (όπως συμβαίνει στα posts) αλλά η υπερβολή δεν είναι λύση.

Instagram Selfie Filters ή Snapchat Lenses; One way or another;

HT: WeRSM

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020