Στις μέρες μας το να έχεις λεφτά και το να ξέρεις να γράφεις κώδικα… είναι δύναμη! Είναι ίσως η πρώτη φορά που δίνεται έμφαση στο τι μπορεί να καταφέρει κάποιος με τη χρήση του κώδικα στην καθημερινότητα. Και δεν έχει να κάνει μόνο με την επαγγελματική του αποκατάσταση (παντού ζητάνε developpers!) αλλά και με την ψυχαγωγία του καθενός. Έχοντας αυτή τη δύναμη στα χέρια του, ο Gautier Hattenberger μετέτρεψε ένα παλιό Game Boy σε τηλεχειριστήριο ενός Parrot ARDrone2.

Ο Gautier βρήκε το παλιό Game Boy στο σπίτι και θέλησε να δει τι μπορεί να κάνει ακόμα με αυτό. Χάρη στο GameLink (ένα αξεσουάρ που διευκόλυνε το 2-player mode στο Game Boy), το Arduino micro controller κι έναν ημιαγωγό της εταιρείας FTDI κατάφερε αυτό που ήθελε. Έγραψε τον κώδικα που μεταφράζει τα σήματα που στέλνει το Game Boy σε σήματα που καταλαβαίνει το Drone για να κατευθύνεται ανάλογα. Κι αν θες κι εσύ να το επιχειρήσεις, ο κώδικάς του είναι διαθέσιμος στο GitHub. Αν λοιπόν έχεις τρέλα με τις κλασικές αξίες και τα βίντεο με drones έχεις ένα ακόμα παιχνίδι στα χέρια σου.

Πρέπει να ‘χω κι εγώ ένα παλιό Game Boy στο σπίτι. Λες;

wiring-768x543

Πηγή: Paparazzi UAV Blog

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020