Πάντα σε μια συζήτηση ανάμεσα σε άτομα που ασχολούνται με τη φωτογραφία θα παίξει η ερώτηση: “Ποια μάρκα είναι η καλύτερη;”, “Με ποιο φακό τραβάς;”. Δεν είναι ότι αδίκως γίνονται αυτές οι ερωτήσεις, αλλά τα παιδιά από το Mango Street θέλουν να εστιάσουν αλλού. Θέλουν να εστιάσουν στη δημιουργική ματιά, στην άποψη, στην ιδέα και όχι στον εξοπλισμό. Μιλούν για storytelling μέσα από την εικόνα και αυτό δε στο δίνει ο ακριβός εξοπλισμός. Γι’ αυτό κι έκαναν ένα φωτογραφικό πείραμα για το πιο πρόσφατο βίντεό τους.

Οι δύο επαγγελματίες φωτογράφοι χρησιμοποίησαν μια Canon Rebel T3i με απλούς φακούς (18-55mm και 40mm f/2.8 pancake). Προσκάλεσαν ένα φίλο τους, που δεν είναι επαγγελματίας φωτογράφος, να φωτογραφήσει το ίδιο μοντέλο στον ίδιο χώρο. Ο ερασιτέχνης φωτογράφος γνώριζε τα βασικά και του δόθηκε μια Canon 5D Mark IV με έναν αρκετά ακριβό φακό (Canon 35mm f/1.4L II). Μιλάμε λοιπόν για εξοπλισμό αξίας περίπου 500$ απέναντι σε εξοπλισμό αξίας περίπου 5.000$.

Ποιο περιμένεις να είναι το αποτέλεσμα;

Αυτό που οι φωτογράφοι ήθελαν να τονίσουν μέσα από αυτό το πείραμα είναι ότι ο εξοπλισμός είναι το εργαλείο. Ο φωτογράφος βάζει όλα τα υπόλοιπα που θα κάνουν μια φωτογραφική στιγμή μοναδική. Μια στιγμή που θα μπορεί να σου μεταδώσει το συναίσθημα μέσα από μια μόνο λήψη. Μια στιγμή που έχει να σου πει μια ιστορία. Δες τις φωτογραφίες και το βίντεο και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Justin [Ερασιτέχνης με επαγγελματικό εξοπλισμό]

Rachel [Επαγγελματίας με ερασιτεχνικό εξοπλισμό]

Daniel [Επαγγελματίας με ερασιτεχνικό εξοπλισμό]

Αν κι εσύ έχεις παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι είσαι ένας δραστήριος δημιουργός, μπορείς άμεσα να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας εδώ.

HT: PetaPixel

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020