Το Shutterstock είναι μια από τις πιο δημοφιλείς βιβλιοθήκες έτοιμων εικόνων παγκοσμίως. Όταν λοιπόν έχει κάτι να πει, καλό είναι να ακούσουμε. Μέσα από μια έρευνα που έγινε από το Shutterstock λοιπόν, τα brands φεύγουν από την παραδοσιακή εμφάνιση που έχουν μέχρι τώρα οι έτοιμες εικόνες. Προτιμούν να επενδύουν σε πιο δημιουργικές, μοντέρνες και ρεαλιστικές απεικονίσεις της κοινωνίας.

Τι επηρεάζει αυτή την αλλαγή; Μα φυσικά τα Social Media. Τα brands πλέον πρέπει να έχουν παρουσία στα Social Media. Για να είναι κοντά στο κοινό τους και να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον, δε γίνεται οι εικόνες τους να μοιάζουν ψεύτικες. Τα Instagram Stories, οι micro-influencers και το αυθεντικό περιεχόμενο ξεφεύγουν από τους συνηθισμένους τύπους. Οι ξεκάθαρα στημένες εικόνες, οι πολύ επεξεργασμένες και αυτές που απεικονίζουν ουτοπικές στιγμές, παύουν να αποτελούν πόλο έλξης. Η φυσικότητα, η ποικιλία και η απεικόνιση στιγμών της καθημερινότητας αποκτούν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον κόσμο του μάρκετινγκ.

Ας βασιστούμε όμως και στην έρευνα. 41% των marketer θεωρούν πολύ σημαντικό να αλλάζει η απεικόνιση όσο αλλάζουν και οι τάσεις γύρω μας. Έτσι, 57% των brands επιλέγει εικόνες χωρίς επαγγελματίες μοντέλα, 34% επιλέγει εικόνες με φυλετική ποικιλομορφία και 24% επιλέγουν περισσότερο γυναικείες μορφές στις εικόνες του. Ένα 10% χρησιμοποιεί περισσότερο πλέον ζευγάρια του ίδιου φύλου και ένα 12% παρουσιάζει ακόμα την πιο “παραδοσιακή” εκδοχή της οικογένειας. Πάντως από όσους δε μένουν στο παραδοσιακό, το 65% δηλώνει ότι το κάνει για να δείξει την κοινωνία περισσότερο όπως πραγματικά είναι.

Οι κοινωνίες στις οποίες ανήκουμε, δεν είναι τέλειες. Έτσι, οι εξιδανικευμένες εικόνες δεν έχουν πια θέση σε έναν όχι και τόσο ιδανικό κόσμο. Τα Social Media βοήθησαν στην αλλαγή αυτής της τάσης και ο κόσμος του μάρκετινγκ φαίνεται να ακούει. Το αυθεντικό, το πρωτότυπο και το δημιουργικό περιεχόμενο αποκτούν πλέον τη δύναμη που τους αξίζει. Η τελειότητα δίνει τη θέση της στην αλήθεια και τα brands δε μπορούν παρά να ακούσουν.

Εσύ τι εικόνα θα επιλέξεις την επόμενη φορά για την εταιρεία σου;

Πηγή: WeRSM

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020