Με το θέμα της υπέρυθρης φωτογραφίας έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν, αναφερόμενοι σε μια Ρώμη… ροζ! Είχαμε εξηγήσει τι είναι, καθώς και πως μπορούμε τεχνικά να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που όπως και να το κάνουμε είναι εντυπωσιακότατο. Αυτή τη φορά οι υπέρυθρες φωτογραφίες επισκέπτονται το Λονδίνο, τη στιγμή που έρχεται η άνοιξη.

Η αλήθεια είναι ότι αν έβλεπα τις φωτογραφίες χωρίς να μου πουν από που είναι, σίγουρα δε θα έλεγα Λονδίνο. Καθαρός ουρανός, πολύ λίγα σύννεφα και το φως του ήλιου να δίνει ζωή σε κάθε επιφάνεια. Τώρα όλα αυτά φαντάσου τα σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, του ροζ και του μωβ! Αυτή είναι η μαγεία αυτού του είδους φωτογραφίας.

Ο James Zwaldo, creative director των The Chainsmokers, κατάλαβε ότι ξαφνικά ήρθε η άνοιξη στο Λονδίνο. Έτσι, πήρε την κάμερα του και βγήκε στην εξοχή του Λονδίνου. Η κάμερα φυσικά έχει περάσει από τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να μπορεί να αποδώσει αυτές τις λήψεις. Στη συνέχεια, όπως λέει, τις πέρασε κι από το Photoshop για να κάνει πιο έντονο τον κορεσμό των χρωμάτων. Με τον τρόπο αυτό οι φωτογραφίες του αποκτούν αυτή τη διαφορετική, σουρεάλ ματιά. “Η ιστορία αυτής της μαγικής στιγμής όπου ο χειμώνας μοιάζει να φαίνεται απλά στον εσωτερικό καθρέφτη κοιτάζοντας πίσω”, γράφει χαρακτηριστικά. Μπορείς να ακολουθήσεις το δημιουργό στο Instagram ή να επισκεφθείς την επίσημη ιστοσελίδα του.

Και το  Λονδίνο μοιάζει να βγήκε από παραμύθι.

Αν κι εσύ έχεις παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι είσαι ένας δραστήριος δημιουργός, μπορείς άμεσα να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας εδώ.

HT: Bored Panda

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020