Natural Rotations ονομάζεται η φωτογραφική αυτή σειρά του καλλιτέχνη Simon Painter. Ωστόσο, εδώ το “natural” δε σημαίνει ότι αποδίδεται κάτι φυσικό, κάτι που συμβαίνει ούτως ή άλλως. Η λέξη αναφέρεται στο στοιχείο της φύσης που κυριαρχεί σε όλες τις φωτογραφίες. Πρακτικά οι φωτογραφίες περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τη διαδικασία όπου για να απαθανατίσει ο καλλιτέχνης το φυσικό τοπίο, περιστρέφει την κάμερα. Έτσι, τίποτα δεν αποδίδεται μονοδιάστατα. Οι μορφές και τα χρώματα αλλάζουν, δημιουργώντας ένα φωτογραφικό έργο τέχνης.
Ο Άγγλος φωτογράφος, μιλώντας στο PetaPixel, αναφέρει η τεχνική που χρησιμοποιεί συνδυάζει την περιστροφή της κάμερας και το long exposure για 0,5″ έως 15″ δευτερόλεπτα ανά περίπτωση. Το άρτιο τελικό αποτέλεσμα δε σημαίνει ότι δεν κάνει και μερικές λανθασμένες λήψεις. “Συχνά κάνω λάθη και δοκιμάζω ξανά, αφού πολλές φορές κινώ την κάμερα σε περιοχές με διαφορετική ένταση στο φως. Έτσι, η κάμερα δε μπορεί να δώσει σε πραγματικό χρόνο σωστές ενδείξεις γιατί δε γνωρίζει και από τι αναταραχή θα περάσει και η ίδια”, δηλώνει.
Όταν αγαπάς κάτι κι ενθουσιάζεσαι με αυτό, το αγαπά και ο κόσμος. “Ενθουσιάζομαι κάθε φορά που περιμένω να εμφανιστεί το αποτέλεσμα στην οθόνη της μηχανής μετά το “κλικ”. Το να αρέσει και στον κόσμο, είναι το κερασάκι στην τούρτα”. Με αυτά τα λόγια του σταματώ και απλά θέλω να σου πω για τη φωτογραφία του με τίτλο “Fractal Leaves”. Αυτή λοιπόν η φωτογραφία δεν πέρασε απαρατήρητη από το φετινό διαγωνισμό Sony World Photography Competition.
Μπορείς να μάθεις παραπάνω για το δημιουργό στην επίσημη ιστοσελίδα του και να τον ακολουθήσεις στο Twitter και το Instagram.
*Όλες οι φωτογραφίες ανήκουν στο δημιουργό τους, Simon Painter.
Αν κι εσύ έχεις παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι είσαι ένας δραστήριος δημιουργός, μπορείς άμεσα να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας εδώ.