Τι κι αν τέλειωσαν τα Χριστούγεννα; Τι κι αν πέρασαν οι γιορτές; Τα όνειρα και η φαντασία δε σταματούν ποτέ. Με γνώμονα αυτές τις σκέψεις μάλλον η Audi Ισπανίας δημιούργησε και φέτος μια ξεχωριστή καμπάνια. Πίσω από το τιμόνι αυτή τη φορά δεν είναι απλά μια γυναίκα, αλλά η ηρωίδα ενός κατά τα άλλα κλασικού παραμυθιού.

Η καμπάνια ακούει στο όνομα “Ever After” και φυσικά αποτελεί μέρος της φράσης “Happily ever after” με την οποία τελειώνει κάθε κλασικό παραμύθι. Η ηρωίδα βρίσκει τον πρίγκιπα, παντρεύονται και ζουν “αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα”. Όπως όμως παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, τα παραμύθια αυτά παρουσίαζαν τις ηρωίδες ως γυναίκες που έψαχναν απλά τον πρίγκιπα. “Γιατί λοιπόν να μην αλλάξουμε το παραμύθι;”, θα σκέφτηκαν πιθανότατα στην Audi και έτσι δημιούργησαν το παρακάτω βίντεο. Ένας πατέρας προσπαθεί να κοιμήσει την κόρη του, διαβάζοντάς της το αγαπημένο της παραμύθι.

Όλα κυλούν σαν ταινία της Disney μέχρι τη στιγμή που η νεράιδα μετατρέπει την κολοκύθα σε άμαξα. “Έχει πολλά άλογα η άμαξα, έτσι;”, ρωταέι η μικρή κόρη και εκεί είναι που η φαντασία παίρνει τα ηνία. Η μικρή φαντάζεται το παραμύθι διαφορετικά. Τα πολλά άλογα στο μυαλό της μετατρέπονται σε ιπποδύναμη και η άμαξα… σε Audi. Δε θα πω παραπάνω για το βίντεο. Θα σε αφήσω να το απολαύσεις.

Η ιστορία έχει και συνέχεια, καθώς έμπνευση για το βίντεο αυτό αποτέλεσε η Michèle Mouton. Πρόκειται για μια γυναίκα οδηγό της Audi σε αγώνες και μάλιστα την πρώτη γυναίκα που κέρδισε αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 1981. Κι αν σου αρέσει, όπως και μένα, να κοιτάς τις λεπτομέρειες σε ένα βίντεο, κοίταξε τις πινακίδες. Γράφουν “MM1981” πάνω τους. Αψηφώντας τα προγνωστικά και ούσα η μόνη γυναίκα, κανείς δεν περίμενε να κερδίσει. Κι όμως τα κατάφερε! Και όλα ξεκίνησαν από το ότι ο δικός της πατέρας την παρακίνησε να γίνει αυτό που πραγματικά ήθελε. Και μάλιστα ήταν αυτός που της αγόρασε και το πρώτο της αυτοκίνητο, βοηθώντας την στο όνειρό της.

Η ίδια η Audi, σε βίντεο που εξηγεί παραπάνω την παραγωγή, αναφέρει ότι η καμπάνια είναι αφιερωμένη στον Pierre Mouton και σε κάθε πατέρα και μητέρα που βοηθά στο να αλλάξει το κλασικό παραμύθι.

Animation, πραγματικά γυρίσματα και soundtrack μουσική συνθέτουν μια ολοκληρωμένη και ξεχωριστή καμπάνια. Το Animation έγινε από το animation studio post23 και την εταιρεία Sr. Alce Films. Τα πραγματικά γυρίσματα σκηνοθέτησε ο Fernando Trullols Santiago  και τη μουσική συνέθεσε ο Jesús Díaz. Το ωραίο στοιχείο στη μουσική είναι ότι για τη μουσική χρειάστηκαν 50 μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βουδαπέστης. Και μάλιστα έχουν χρησιμοποιήσει δείγμα από τη μουσική που ακούγεται στην επίσημη ταινία της Ωραίας Κοιμωμένης της Disney. Και κάπως έτσι μάλλον αναθεωρείς για όλα τα παραμύθια που έχεις ακούσει από παιδί.

Εσύ τι θα κάνεις για το δικό σου παραμύθι; Θα το κρατήσεις ως έχει;

audi ever after

CREDITS
Client: Audi
Agency: Proximity Barcelona

Agency: Proximity Barcelona
Global Chief Creative Officer: Eva Santos
Creative Director: Carles Alcon
Creative Supervisor: Anna Soler Chopo
Art Director: Bruno Spagnuolo, Juan Cantero, Sonia Fernandez
Copy: Edu Escudero
Strategic Planner: Patricia Urgoiti
Client Services Director: Amanda Muñiz
Account Director: Patricia Miret
Account Supervisors: Laura Conte, Paulina Arana, Gisela Castellvell
Head of Production: Maria Soler Chopo

Production Company: post23
Director: Jordi García
Art Director: Bor Arroyo
Lead Animator: Héctor Muñoz
Production: Angee Marcazzan
Character Modeller: Miguel Miranda, Luis Gaspardo
Animators: Marc Briones , Pablo Iglesias
Rigger: Joan Martínez
Concept Artist: Luís Gaspardo , Miguel Garigliano
Senior 3D Artists: Albert Pintor, Jose Luis Estefania, Santi Muñoz , David Diaz
Junior 3D Artists: Noelia Roma, Oriol Corrales, Damian Segura
Shading, Lighting and Render: Bor Arroyo, Albert Pintor, Jose Luis Estefania, Santi Muñoz
Grooming : Luis Gaspardo, Bor Arroyo
FX: Kris Maevskaya
3D Compositing and Grading: Jordi García
Live Action Grading: Xavi Santolaya
Editor: Jordi Castells
Scripting: David Corral
Voice Recording: Can Sons
Live Action Postproduction: TwinPines
Marketing Director: Caita Montserrat
Head of Advertising: Edith Marzoa
Advertising: Muntsa Pañella, Mònica Batlle

Live Action Production Company: Sr Alce
Live Action Director: Fernando Trullols

Music: Jesús Diaz (Making Music in Silence)

Καμπάνιες σαν και αυτή απο μεγάλες εταιρείες, μας δίνουν έμπνευση να σκεφτούμε έξω από τα συνηθισμένα και να προτείνουμε νέες προσεγγίσεις. Αν λοιπόν θέλεις να προωθήσεις ένα προϊόν ή μια υπηρεσία σου με δημιουργικό τρόπο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Στη neoperativa αγαπάμε το πρωτότυπο και αυθεντικό περιεχόμενο.

h/t: Adweek

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020