Ξεκινώντας από τον Καναδά, το Instagram πρόσφατα άρχισε δοκιμαστικά να εξαφανίζει τον αριθμό των likes από τα posts. Η δοκιμή συνεχίζεται με την Αυστραλία και επεκτείνεται σε αρκετές ακόμα χώρες.

Το ερώτημα είναι ένα: Γιατί;

Προφανώς και έχουν δώσει κάποια εξήγηση και κάποιο λόγο για αυτήν τους την κίνηση, το θέμα είναι κατά πόσο μας κάνει. Πολλοί είναι αυτοί που άμεσα έσπευσαν να το κατηγορήσουν ότι πριν από μερικά χρόνια που άλλαξε ο αλγόριθμος του Instagram, είχε ως βασικό κριτήριο προτεραιοποίησης των posts, τα likes που έχουν πάρει αυτά, καθώς και τη σχέση ανάμεσα σε ακόλουθο και ακολουθούμενο. Τώρα, ίσως στον αλγόριθμο αυτό να συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά εμείς δε θα το βλέπουμε.

no likes Instagram PostsΑυτός που έχει δημιουργήσει το post, θα συνεχίσει να βλέπει τα σύνολα, καθώς και μεμονωμένα όσους έχουν κάνει like. Αλλά οι υπόλοιποι που θα εκτίθενται στο περιεχόμενο, δε θα βλέπουν το συνολικό νούμερο. Αυτό έχει ως κύριο σκοπό του να εστιάσει πάλι ο κόσμος στο ίδιο το περιεχόμενο και την αξία του, και όχι στο πώς τα έχει ήδη πάει μέχρι τώρα σε likes.

Κι αφού το ξεκίνησαν, λένε να το συνεχίσουν.

Αυσταραλία, Βραζιλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ιαπωνία και Νέα Ζηλανδία είναι οι επόμενες που θα δεχθούν τη δοκιμή του νέου feature. Μένει να δούμε αν όντως θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο πατάμε την περιβόητη καρδούλα στο Instagram.

Θα το κάνουμε επειδή θα “αγαπάμε” το περιεχόμενο… ή κάτι θα πάει στραβά;

h/t: WeRSM

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020