Όλα γυρνούν γύρω από το βίντεο. Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, Snapchat, Periscope… όλα! Κάθε ένα όμως έχει διαφορές όσον αφορά την πολιτική του απέναντι στο τι μετράει ως προβολή και τι όχι. Κι αυτό μπορεί να μην ενδιαφέρει εσένα άμεσα αν είσαι ένας απλός χρήστης, αλλά αν εκπροσωπείς μια επιχείρηση, τότε πρέπει να ξέρεις!

Το μέλλον βρίσκεται στο βίντεο. Το online marketing δε μπορεί πια να σταθεί χωρίς αυτό. Πώς όμως αξιολογούμε τη δυναμική που έχει κάθε προβολή βίντεο; Πόσο εύκολο είναι;

Δεν είναι καθόλου εύκολο. Ειδικά όταν δραστηριοποιείσαι σε παραπάνω από μία πλατφόρμες που έχουν διαφορετική πολιτική. Στο Facebook μιλάμε για 3″ δευτερόλεπτα, στο YouTube για 30″ και στο Snapchat το βίντεο παίρνει μια προβολή από τη στιγμή που ξεκινάει να παίζει. Επιπλέον, υπάρχει και το Auto – Play. Που σημαίνει ότι κάποιες πλατφόρμες ξεκινούν αυτόματα την αναπαραγωγή ενός βίντεο και καλείσαι να το σταματήσεις μόνος σου αν δε θες να το παρακολουθήσεις. Μπορεί ήδη όμως να έχεις δώσει μια προβολή στο βίντεο. Για να μη μιλήσουμε και για το αναπτυσσόμενο θέμα του Live Video. Τέλος, υπάρχει η ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση. Τελευταία έχουν αναπτυχθεί εργαλεία τα οποία αναλύουν πολύ περισσότερο τη διάδραση των χρηστών με ένα βίντεο που παρακολουθούν. Πού το σταμάτησαν, πού το γύρισαν πίσω, πόσες φορές το ξαναείδαν. Στοιχεία που είναι σημαντικά για την ανάλυση των κατανωλωτών του περιεχομένου και νομίζω θα δούμε πολύ περισσότερο στο μέλλον.

Να ‘ναι καλά λοιπόν οι έρευνες που γίνονται συνεχώς γύρω από αυτά τα θέματα. Αυτή τη φορά το Buffer μας δείχνει σε μια μόνο εικόνα, όλα όσα πρέπει να ξέρουμε πριν ξεκινήσουμε. Και λέω πριν ξεκινήσουμε γιατί αυτή η γνώση δεν αρκεί. Όπως μπορείς να δεις στην επίσημη έρευνα, σε κάθε πλατφόρμα υπάρχουν πολλά παραπάνω στοιχεία τα οποία πρέπει να ξέρουμε και να προσέξουμε στον αγώνα μας για το Video Marketing. Το 2017 οι marketeers θέλουν να παράξουν 83% περισσότερο βίντεο. Δεν είναι τυχαίο. Γι’ αυτό και η NEOPERATIVA εστιάζει πολύ στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου και ειδικά βίντεο.

Λίγα δευτερόλεπτα βίντεο είναι αρκετά.

HT: WeRSM

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020