Το Τόκιο πιο άδειο από ποτέ.

Κάθε μεγάλη πόλη, κάθε πολυσύχναστο σημείο, κάθε πολύβουη γωνιά έχει τη στιγμή μοναξιάς της. Το Τόκιο δε διαφέρει σε αυτό. Μια από τις πιο πολυπληθείς πόλεις του κόσμου δε θα περίμενε κανείς να μπορεί να μοιάζει άδεια, μελαγχολική και ερειπωμένη. Και σίγουρα δεν είναι εύκολο να βρεις στιγμές σαν κι αυτή που περιγράφεται.

Ο Ιάπωνας φωτογράφος  Hiroharu Matsumoto απαθανατίζει όμως τέτοιες στιγμές. Και μάλιστα το κάνει χρησιμοποιώντας μόνο το μαύρο και το άσπρο. Και εκεί είναι που η αίσθηση μοναξιάς παίρνει άλλες διαστάσεις. Ακόμα κι αν υπάρχει ανθρώπινη φιγούρα στις φωτογραφίες αυτή μοιάζει αποκομμένη, μοναχική και μελαγχολική. Ο τρόπος που το φως πέφτει την ώρα που τραβά τις φωτογραφίες είναι ιδιαίτερο και οι γωνίες που σχηματίζει βοηθούν τη δραματικότητα του αποτελέσματος.

Wandering-the-Empty-and-Quiet-Streets-of-Tokyo1 Wandering-the-Empty-and-Quiet-Streets-of-Tokyo2 Wandering-the-Empty-and-Quiet-Streets-of-Tokyo3 Wandering-the-Empty-and-Quiet-Streets-of-Tokyo4 Wandering-the-Empty-and-Quiet-Streets-of-Tokyo5 Wandering-the-Empty-and-Quiet-Streets-of-Tokyo6 Wandering-the-Empty-and-Quiet-Streets-of-Tokyo7 Wandering-the-Empty-and-Quiet-Streets-of-Tokyo9 Wandering-the-Empty-and-Quiet-Streets-of-Tokyo10 Wandering-the-Empty-and-Quiet-Streets-of-Tokyo11 Wandering-the-Empty-and-Quiet-Streets-of-Tokyo12 Wandering-the-Empty-and-Quiet-Streets-of-Tokyo13 Wandering-the-Empty-and-Quiet-Streets-of-Tokyo14

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020