Τι θα ήσουν διατεθιμένος να κάνεις για να έχεις δωρεάν κοτομπουκιές για έναν ολόκληρο χρόνο;

Αυτή είναι μια ιστορία για την τρέλα που επικρατεί στον ψηφιακό κόσμο. Μπορείς πολύ απλά να προσεγγίσεις εκατομμύρια κόσμου μέσα σε δευτερόλεπτα, και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος διαφήμισης!

Ο 16χρονος Αμερικανός μαθητής, Carter Wilkerson, έσπασε το ρεκόρ του post με τα πιο πολλά retweets παγκοσμίως. Ο μαγικός αριθμός ήταν τα 3.42 εκατομμύρια retweets. Και θα καταλάβεις γιατί λέω “ήταν”. Όλα άρχισαν όταν ο μαθητής ρώτησε στο Twitter το λογαριασμό των Wendy’s με πόσα retweets θα μπορούσε να έχει δωρεάν κοτομπουκιές για ένα χρόνο. Η αρχική απάντηση από το λογαριασμό της εταιρείας ήταν 18 εκατομμύρια.

Πώς πήρε τις κοτομπουκιές χωρίς να φτάσει αυτόν τον αριθμό; Μα φυσικά κινώντας το ενδιαφέρον όλου του ψηφιακού κόσμου. Με ένα tweet στο οποίο ζητούσε τη βοήθεια από όλους στο Twitter, το οποίο έγινε γρήγορα viral, κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ. Κι αυτό είναι σίγουρα κάτι σημαντικό! Κέρδισε το ενδιαφέρον της εταιρείας, η οποία του έδωσε τις δωρεάν κοτομπουκιές που ζητούσε! Επιπλέον, η εταιρεία δώρισε 100.000$ δολάρια στον οργανισμό Dave Thomas Foundation for Adoption.

Πού μπαίνει η Ellen DeGeneres; Μα φυσικά στο σημείο που μέχρι τώρα κατείχε αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ. Η selfie που είχε ανεβάσει στο Twitter με άλλα διάσημα πρόσωπα από τη βραδιά των Όσκαρ του 2014 είχε προκαλέσει πανικό τότε. Όταν ένιωσε την απειλή, ζήτησε από το κοινό της να τη βοηθήσει να το διατηρήσει. Ωστόσο δεν τα κατάφερε και ο μικρός μαθητής την προσπέρασε. Με το hashtag #nuggsforcarter να παίρνει φωτιά, το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα μια έκπληξη.

Παραπάνω είπα “ήταν” γιατί το tweet του Carter για τις κοτομπουκιές έχει τώρα ξεπεράσει τα 3.6 εκατομμύρια και ανεβαίνει. Ωστόσο, οφείλω να παρατηρήσω ότι το αντίστοιχο tweet της Ellen βρίσκεται στα 3.44 εκατομμύρια.  Το Digital branding και το μάρκετινγκ μας αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στη νέα αυτή εποχή μπορεί οποιοσδήποτε να γίνει διάσημος και πετυχημένος στη στιγμή. Το μόνο που χρειάζεται είναι καινοτομία και δημιουργικότητα.

Κοτομπουκιές κανείς;

HT: MarketWatch

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020