Τα θέματα είναι δύο. Πρώτον ότι το Instagram σε αφήνει να ανεβάσεις φωτογραφία και από τον broswer του κινητού σου. Έχεις την εφαρμογή και δε σε αφορά το νέο; Οκ, πάσο. Τι γίνεται όμως με όλους αυτούς που τα smartphone τους δεν είναι τόσο δυνατά αυτή τη στιγμή για να υποστηρίξουν μια τόσο πολύπλοκη – πια – εφαρμογή; Γι’ αυτούς λοιπόν, το πρώτο αυτό θέμα είναι πολύ σημαντικό.

Αν λοιπόν είσαι από αυτούς που σε αφορούν το νέο, διάβασε προσεκτικά. Ναι, είναι πολύ καλό που σου δίνεται η δυνατότητα πλέον, αλλά μην περιμένεις φίλτρα και προσαρμογές! Δεν ξέρω αν θα έρθουν, αλλά σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμα. Οπότε μπορείς να έχεις μια διαφορετική εφαρμογή για την επεξεργασία των φωτογραφιών σου στο κινητό. Αν θέλεις μια πρόταση από μένα, εγώ συχνά πυκνά παίζω με το Pixlr ή το Snapseed. Δοκίμασέ τες!

Πάμε όμως και στο δεύτερο θέμα μας όμως. Δεν πρόκειται ακριβώς για νέο, αλλά για κόλπο. Όσοι διαχειρίζονται κυρίως εταιρικούς λογαριασμούς στο Instagram, θα καταλάβουν καλύτερα. Συχνά αντιμετωπίζουμε το θέμα ότι έχουμε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή μας και θα πρέπει να τις στείλουμε στο κινητό για να τις ανεβάσουμε από εκεί. Κι αυτό είναι κάτι αρκετά χρονοβόρο. Χρησιμοποιώντας τη νέα δυνατότητα που έδωσε το Instagram στο λαό, μπορείς να ξεπεράσεις αυτό το εμπόδιο.

Πληκτρολόγησε και μπες στο instagram.com και συνδέσου στο λογαριασμό σου. Αρχικά δε θα βλέπεις το ίδιο εικονίδιο, κι αυτό γιατί είσαι σε desktop εκδοχή του broswer. Τι κάνουμε λοιπόν; Μπορείς να πατήσεις το πλήκτρο F12 και θα εμφανιστεί στο πλάι μια καρτέλα με πληροφορίες. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάξεις πάνω πάνω κι αριστερά στην καρτέλα που άνοιξε, εκεί που εμφανίζεται το εικονίδιο που θα δεις παρακάτω. Το εικονίδιο αυτό θα σε κάνει να μεταβείς στη mobile έκδοση του Instagram, στην οποία είναι πια διαθέσιμο το ανέβασμα φωτογραφίας. Πώς πας πάλι πίσω; Απλά πατάς ξανά το ίδιο εικονίδιο ή κλείνεις την καρτέλα που σου άνοιξε το F12.

Να ξέρεις, δουλεύει σίγουρα σε Google Chrome. Το δοκίμασα!

HT: DarkPony

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020