Ξεκινήσαμε με το “Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις” και έχουμε φτάσει στο σημείο οι λέξεις χωρίς την εικόνα να μην έχουν νόημα. Ή τουλάχιστον να φαίνεται ότι δεν έχουν νόημα. Μπορεί να είναι απλά το που έχουμε οδηγηθεί από τα Social Media. Δεν παύει ωστόσο να αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός. Πλέον ακόμα και η απλή εικόνα έχει αποδυναμωθεί. Πρέπει να έχει κίνηση. Να είναι GIF ή βίντεο. Τότε προωθείται. Τότε “αξίζει” περισσότερο. Ε, το Plotagraph δίνει πιο εύκολα κίνηση σε μια απλή εικόνα.

Όσοι ασχολούνται με το χώρο της δημιουργίας και της παραγωγής γνωρίζουν τα μέσα και τους τρόπους για να δίνουν κίνηση σε μια απλή εικόνα. Στις μέρες μας όμως, όλα περνάνε και στους απλούς χρήστες. Η ανάπτυξη λογισμικών και απλών εφαρμογών δίνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα με μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων. Αυτό που κάνει το Plotagraph είναι να δίνει κίνηση σε στοιχεία της φωτογραφίας που ο χρήστης επιλέγει. Αυτό το καταφέρνει με τη χρήση πολλών ξεχωριστών αλγορίθμων που είναι εύκολοι στην εφαρμογή. Το αποτέλεσμα αποθηκεύεται σε μορφή GIF, .mp4 ή .mov. Δε χρειάζονται πολλές λήψεις ούτε καταγραφή βίντεο. Μια και μόνο φωτογραφία αρκεί.

Έχοντας ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών όπως της Coca-Cola και του Airbnb το Plotagraph μπαίνει δυναμικά στο χώρο των νέων εφαρμογών. Για PC ή για Mac γίνεται ένα απλό εργαλείο για όποιον θέλει να τραβήξει την προσοχή. Πάτα “PLAY” και δες μερικά παραδείγματα παρακάτω και θα καταλάβεις.

Η φωτογραφία δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια με το Plotagraph.

Εργαλεία σαν το Plotagraph ενισχύουν τη δημιουργικότητα και το καλό περιεχόμενο. Για κάθε brand στον ψηφιακό κόσμο, το ενδιαφέρον και δημιουργικό περιεχόμενο το κάνει αναγνωρίσιμο στο κοινό του. Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζουμε και να αξιοποιούμε τέτοια εργαλεία. Κι αν θες να σε βοηθήσουμε στην παραγωγή του περιεχομένου για το δικό σου brand, δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας της neoperativa.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020