Τι συμβαίνει αυτές τις μέρες με το Instagram; Μόνο διακοπές δε φαίνεται να κάνουν αυτοί εκεί. Πριν λίγες μέρες είναι που συζητούσαμε τη νέα δυνατότητα με τα επαγγελματικά προφίλ. Πριν καλά καλά λοιπόν αυτά φτάσουν σε όλο τον κόσμο, στις 2 Αυγούστου το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μας σύστησε μια νέα δυνατότητα. Instagram Stories μας λένε και σίγουρα δεν είναι κάτι που δε γνωρίζουμε ήδη. Απλά δεν το περιμέναμε στο Instagram γιατί… το έχουμε στο Snapchat. Σωστά snapchatters μου;

Μεταξύ μας τώρα, πάντα προσέχαμε τι θα ανεβάσουμε στο Instagram. Προσέχαμε και τις ώρες που ανεβάζουμε και τις πόσες φωτογραφίες τη μέρα. Και άντε να χαζεύαμε λίγο το πρωί ή το βραδάκι. Άντε καλά, μπαίναμε να δούμε και πως τα έχει πάει η δημοσίευσή μας. Τώρα μας κόβω να μπαίνουμε συνέχεια. Όπως κάναμε στο Snapchat δηλαδή. Το Snapchat μας εκπαίδευσε καλά καλά στο να ακολουθούμε φίλους (ή και άγνωστους) και να βλέπουμε ό,τι μοιράζονται από κάθε μέρα της ζωής τους. Και πάλι όμως… πόσο άσχετο κόσμο ακολουθείς στο Snapchat; Ίσως όχι πάρα πολλούς. Ενώ στο Instagram γίνεται χαμός! Ακολουθείς κάποιον γιατί σου αρέσει η αισθητική, η ματιά ή οι selfies του. Τι συμβαίνει όταν μπορείς να ακολουθήσεις όλους αυτούς και στην καθημερινότητά τους; Το Instagram Stories συμβαίνει.

Θυμίζοντας το Snapchat και στο όνομα και στην εμφάνιση, τα προφίλ των χρηστών εμφανίζονται με κύκλους πάνω από τις κεντρικές δημοσιεύσεις. Οι ιστορίες κρατάνε για 24 ώρες. Μπορείς να μοιραστείς φωτογραφίες και βίντεο. Μπορείς να σχεδιάσεις, να γράψεις, να χρωματίσεις, να προσθέσεις άλλα εικονίδια, να στείλεις άμεσα προσωπικό μήνυμα. Δεν έχει “Μου αρέσει”, ούτε σχόλια. Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις σε ποιους θα φαίνεται και σε ποιους όχι αυτό που δημοσιεύεις στο story σου. Εντάξει, δεν έχει όλα τα φίλτρα που έχει το Snapchat… αλλά που θα τους πάει. Όλο και κάποια σχετική ενημέρωση θα δούμε σύντομα.

Με τα Instagram Stories οι στιγμές που μοιράζεσαι με τον κόσμο, είναι περισσότερες!

Κι επειδή δε μπορούσα να κρατηθώ, σου δείχνω και δυο παραδείγματα από το “χαμούλη” που συμβαίνει ήδη στο Twitter γύρω από το θέμα. Με το hashtag #InstagramStories μπορείς να ανακαλύψεις πολλά παραπάνω αστεία σχόλια.

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

2 Σχόλια

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020