Ο Ιούνιος υπήρξε σίγουρα ένας δραστήριος μήνας για το Instagram και απ’ ότι φαίνεται κάπως έτσι θα είναι και ο Ιούλιος. Για να εξερευνήσουμε όμως μαζί τα σημαντικότερα νέα που έγιναν θέμα στον περασμένο μήνα!

Το branded περιεχόμενο είναι πλέον διαθέσιμο προς διαφήμιση από τις εταιρείες

Έρχονται λοιπόν οι διαφημίσεις που περιέχουν branded περιεχόμενο από δημιουργούς. Μιας και το Instagram παίζει καλά το ρόλο του ανάμεσα σε creators, influencers & brands, επιθυμεί να τους δίνει συνεχώς και περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας.

Ήδη αρκετές εταιρείες δίνουν προϊόντα τους σε δημιουργούς με την αισθητική που τους ταιριάζει. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν αυτό το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα τους ή στα δικά τους Social Media. Με τη νέα αυτή δυνατότητα, θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το περιεχόμενο και ως διαφήμιση στο feed με την ένδειξη “Πληρωμένη Συνεργασία”.

Η νέα αυτή δυνατότητα θα εμφανίζεται σιγά σιγά όσον αφορά στο feed μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ όσον αφορά στα stories, μέσα στους επόμενους μήνες. Κι αν χρειάζεστε περισσότερες οδηγίες, μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Έρχεται επιλογή για Stop Motion Video στην κάμερα των Stories;

Δεν έχω δει ακόμα επίσημη ανακοίνωση, αλλά έχω δει δοκιμή. Η τεχνική του Stop Motion είναι πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική. Πολλές φορές όμως είναι και δύσκολη, ανάλογα με το αποτέλεσμα και την ακρίβεια που θέλεις να πετύχεις. Λένε, λοιπόν, ότι το Instagram ετοιμάζεται να μας λύσει τα χέρια σε αυτό το κομμάτι.

Όπως θα δεις παρακάτω σε μια πρώτη δοκιμή, μπορείς να τραβήξεις μέχρι και 10 λήψεις που μετά αυτόματα θα ενωθούν σε ένα βίντεο. Το πιο καλό όμως βρίσκεται στη διαδικασία. Αν δεν έχεις βάλει τρίποδο έτσι ώστε το κάδρο σου να είναι πάντα το ίδιο, μπορεί να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακριβώς για να μη συμβεί εύκολα αυτό, η επιλογή Stop Motion σου δείχνει με κάποια διαφάνεια την προηγούμενή σου λήψη, ώστε να υπολογίσεις σωστά.

Ανυπομονώ να παίξω με τη δυνατότητα αυτή είναι η αλήθεια!

Σύντομα διαφημίσεις και στο κομμάτι του "Explore"

Κι αν από κάπου νόμιζες ότι λείπουν οι διαφημίσεις… θα πάψει κι αυτό να ισχύει. Το Instagram ανακοίνωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει διαθέσιμη η δυνατότητα διαφημίσεων στο κομμάτι της “Εξερεύνησης”. Και για να είμαι ειλικρινής, μου φαίνεται λογικό.

Πάνω από 50% των ατόμων με λογαριασμό στο Instagram χρησιμοποιούν αυτό το σημείο κάθε μήνα για να ανακαλύψουν νέα άτομα, ενδιαφέροντα, προϊόντα, μαγαζιά κ.α.

Φυσικά η διαφήμιση θα έχει ειδική σήμανση και φυσικά θα έχεις τον έλεγχο που έχεις και στις διαφημίσεις του feed. Θα μπορείς δηλαδή να τις “κρύψεις” ή να τις αναφέρεις, καθώς και να αλλάξεις τις επιλογές σου από τις προτιμήσεις του Facebook.

h/t: WeRSM

Αρκετά ενδιαφέρον ο Ιούνιος ε;
Για να δούμε τι άλλο μας φυλάει το καλοκαίρι!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020