Η NASA μας δίνει για ακόμα μια φορά τη δυνατότητα, να ανακαλύψουμε μερικές από τις πτυχές του διαστήματος… αυτή τη φορά μέσω του SoundCloud και του archive.org!

Πλέον εκτός από τα γνωστά ηχητικά κομμάτια (“Houston, we’ve had a problem” ή “The Eagle has landed”), έχεις πρόσβαση σε πολλά περισσότερα, όπως ήχους από εκτοξεύσεις πυραύλων, επικοινωνίες με αστροναύτες, την αστραπή στο Δία και πολλά ακόμα! Μεγάλο ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της συλλογής έχει να κάνει με projects, που δεν αποκλειστικά της NASA.

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί από αυτούς ήταν διαθέσιμοι και πιο πριν, αλλά πλέον η NASA ανεβάζοντας τους στο SoundCloud τους κάνει πολύ πιο εύκολα προσβάσιμους για όλους. Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι έχεις την ελευθερία να τους χρησιμοποιήσεις όπως εσύ θέλεις, επειδή η NASA δεν έχει κάνει σχεδόν καθόλου χρήση πνευματικών δικαιωμάτων πάνω στο δικό της υλικό. Φυσικά υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί ως προς τη χρήση και τη παραποίηση του περιεχομένου, αλλά αν μη τι άλλο είναι απόλυτα λογικοί. Περισσότερες λεπτομέρειες για της κατευθυντήριες γραμμές χρήσης του περιεχομένου που δημοσιεύει η υπηρεσία αεροναυπηγικής των ηνωμένων πολιτειών, μπορείς να βρεις στην επίσημη σελίδα της.

Όλο το ηχητικό υλικό που έχει ανεβάσει η NASA στο SoundCloud (140 κομμάτια μέχρι τώρα) μπορείς να το βρεις εδω!

Παρακάτω έχω δυο από τις playlists που έχω ξεχωρίσει:

Θέλεις περισσότερα;

Ίσως δυσκολευτείς λίγο παραπάνω στην αναζήτηση, όμως υπάρχει μια ακόμα μεγαλύτερη συλλογή από ήχους της NASA στο archive.org!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020