Ένα μουσείο φωτογραφίας σίγουρα δεν θα μπορούσε να είναι βαρετό. Και το Museu da Fotografia στη Fortaleza της Βραζιλίας, το αποδεικνύει και με το παραπάνω.

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Marcus Novais Arquitetura ήταν εκείνη, που ανέλαβε να αποκαταστήσει το συγκεκριμένο πολιτιστικό κτίσμα, έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων! Τοποθετημένο στην πολιτεία Ceará, το μουσείο παρουσιάζει μια συλλογή από χιλιάδες κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών ονομάτων καλλιτεχνών, όπως ο Steve McCurry, ο Henri Cartier-Bresson και ο Marcel Gautherot.

Στόχος της αποκατάστασης που έγινε, ήταν η δημιουργία μιας σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Συνεπώς, το γραφείο του Marcus Novais επέλεξε πολύ απλές μορφές και υλικά. Σκοπός τους άλλωστε, ήταν να μεταδώσουν τον όγκο και τη διαχρονικότητα, όπως αποκαλύφθηκαν στις φωτογραφίες των Celso Oliveira και Igor Ribeiro παρακάτω.

Αν κι εσύ έχεις παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι είσαι ένας δραστήριος δημιουργός, μπορείς άμεσα να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας εδώ.

H/T: Fubiz

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020