Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει παίξει τράπουλα. Μια δηλωτή, μια ξερή, πόκερ για τους τολμηρούς, αγωνία για τους μη σχετικούς και 21 στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. H κλασσική τράπουλα αποτελείται από 52 φύλλα, με τέσσερα σχήματα, 2 χρώματα και 16 φιγούρες. Αν σου λέγαμε ότι η τράπουλα μπορεί να αποτελέσει μέσο για να μάθεις τις τάσεις του Marketing για το 2015, θα μας πίστευες; Το Facebook, λοιπόν, ανακοίνωσε στους συνεργάτες της τις τάσεις και τα highlights του 2015, αφήνοντας στην άκρη τους παραδοσιακούς στατιστικούς τρόπους που έχουμε συνηθίσει.

Το Facebook σε συνεργασία με το δημιουργικό γραφείο της Human After All με έδρα το Λονδίνο, δημιούργησαν πάνω από χίλιες τράπουλες για κάθε συνεργάτη της Facebook ξεχωριστά, με διαφορετική συσκευασία σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του με προορισμό τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Πληροφορίες όπως η επίδραση του Halloween στις αναρτήσεις των χρηστών του Ηνωμένου Βασιλείου, τα δημοφιλέστερα post για το θάνατος του Γιάννη του Χιονιά (ο δικός μας John Snow), η αύξηση της χρήσης του mobile internet από τους χρήστες και  χιουμοριστικά στατιστικά (οι φανατικού του Αγγλικού ποδοσφαίρου στο Facebook μπορούν να γεμίσουν το γήπεδο του Wembley 146 φορές!) συνθέτουν αυτήν τη διαφορετική τράπουλα που την κατατάσσουμε στις πιο δημιουργικές που έχουμε συναντήσει. Και επειδή μια τράπουλα δεν ήταν αρκετή, το δημιουργικό της Human After All σχεδίασε μια αφίσα που περιλαμβάνει όλες τις κάρτες σε περίπτωση που θέλει κάποιος μαζεμένες όλες τις πληροφορίες, για να κοσμεί τους τοίχους των συνεργατών του Facebook.

Μια ματιά στην τράπουλα θα σε πείσει για το δημιουργικό και πρωτότυπο περιεχόμενο της.

facebook-playing-cards-1

facebook-playing-cards-4

facebook-playing-cards-8

facebook-playing-cards-5

Πηγή: Adweek

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020