NeoCreators: Τα άτομα που είναι πίσω από τα πιο δημιουργικά projects. Τα άτομα που τα σκέφτονται και τους δίνουν ζωή. Από τί εμπνέονται; Ποιόν θαυμάζουν; Ποιά είναι τα μελλοντικά τους σχέδια και γιατί θα πρότειναν σε άλλους να συνεργαστούν με τη NEOPERATIVA; Κάθε δημιουργός είναι ξεχωριστός!

Από εδώ, ο Ανδρέας Χατζηπαρίσης.

Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου με λίγα λόγια;
Αυτή πρέπει να είναι η χειρότερη ερώτηση που υπάρχει. Chill ή κάτι τέτοιο μάλλον. Δε μπορώ τους ανθρώπους που νευριάζουν εύκολα και προπαθώ να μην παίρνω πολύ στα σοβαρά τα δικά μου προβλήματα.

Ποιο/α είναι το/α δημιουργικό/α σου αντικείμενό/α;
Ασχολούμαι κυρίως με τη φωτογραφία (πορτρέτα, αστικό τοπίο, καλλιτεχνική) αλλά και το βιντέο. Τουλάχιστον έτσι λέω.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με αυτό/ά και ποια η μέχρι τώρα πορεία σου στο χώρο;
Πήρα την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή στη Β’ γυμνασίου. Τότε, ένας φίλος μου είχε εξηγήσει λίγα πράγματα για το τι είναι η φωτογραφία (πέρα από αναμνηστική) και είπα να ασχοληθώ. 7 χρόνια μετά βρίσκομαι στο 3ο έτος της σχολής Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας και μπορώ να πω πως τελικά δεν είναι ένα απλό χόμπι για μένα.

Τι σε εμπνέει και κεντρίζει το ενδιαφέρον σου;
Όσο κοινότυπο και ακούγεται το να πω ότι με εμπνέουν “τα πάντα όλα”, αυτό ισχύει στην πραγματικότητα. Κάποιες φορές μπορεί να είναι ένα κομμάτι (μουσικό), άλλες ένας άνθρωπος και αφού μιλάμε για φωτογραφία μπορεί να με εμπνεύσει απλά το πως πέφτει το φως σε ένα τοίχο. So… you get the point. Καλλιτέχνη πρότυπο δε νομίζω ότι έχω και ούτε μπόρω να επιλέξω μερικούς για να αναφέρω, αλλά έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στην Diane Arbus.

Μοιράσου μαζί μας ένα project που συμμετείχες ή μια δημιουργική στιγμή που δε θα ξεχάσεις.
Έχω συμμετάσχει σε αρκέτα project το καθένα πολύ ξεχώριστο και πολύ διαφορετικό από το άλλο. Αυτό που δε θα ξεχάσω όμως είναι η πρώτη τυπωμένη φωτογραφία μου. Ίσως απλό αλλά πιστέψτε με, “βλέπεις” τελείως διαφορετικά μία εικόνα στην οθόνη του υπολογιστή σου και μία που κρατάς στα χέρια σου.

Με ποιό τρόπο πιστεύεις ότι το δημιουργικό σου αντικείμενο εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής αγοράς;
Η ψηφιακή αγορά δουλεύει με την εικόνα κι εγώ ασχολούμαι με το να φτιάχνω όλες αυτές τις εικόνες.

Πως έμαθες για τη NEOPERATIVA;
Μια φίλη μου είπε πως υπάρχει μια ομάδα που ψάχνει νέους δημιουργούς και σκέφτηκα… γιατί όχι;

Τι σε έκανε να θέλεις να απασχοληθείς σε project της NEOPERATIVA; Σε ποιο/α έχεις απασχοληθεί;
Το χαλαρό κλίμα από το οποίο δεν λείπει καθόλου ο επαγγελματισμός. Έχω κάνει μια φωτογράφηση σπιτιού που είναι διαθέσιμο στο Airbnb.

Πώς σου φάνηκε η συνεργασία με τη διαχειριστική ομάδα της NEOPERATIVA; Θα συμβούλευες κι άλλους δημιουργούς να γίνουν μέλη της κοινότητας;
Η συνεργασία ήταν άψογη και ευχάριστη. Νομίζω πως όποιος δημιουργός έχει όρεξη και καλή διάθεση θα ευνοηθεί εάν γίνει μέλος της NEOPERATIVA.

Τί σχεδιάζεις και τί εύχεσαι για το μέλλον;
Από σχέδια άλλο τίποτα, πολλά και διάφορα! Για το μέλλον μόνο ένα πράγμα: Περισσότερη δημιουργικότητα και λιγότερη μιζέρια.

Ο Ανδρέας μίλησε. Αν θες κι εσύ να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας δεν έχεις παρά να κάνεις εγγραφή εδώ “ως δημιουργός”.

Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια. Σε περιμένουμε!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020