NeoCreators: Τα άτομα που είναι πίσω από τα πιο δημιουργικά projects. Τα άτομα που τα σκέφτονται και τους δίνουν ζωή. Από τί εμπνέονται; Ποιόν θαυμάζουν; Ποιά είναι τα μελλοντικά τους σχέδια και γιατί θα πρότειναν σε άλλους να συνεργαστούν με τη NEOPERATIVA; Κάθε δημιουργός είναι ξεχωριστός!

Από εδώ, η Δήμητρα Νηφάκου.

img_0860web

Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου με λίγα λόγια;
Ένας λόγος που μου πήρε δυο εβδομάδες να απαντήσω σε αυτή τη συνέντευξη, ήταν αυτη η ερώτηση. Είμαι άνθρωπος των άκρων. Για να σου δώσω να καταλάβεις, είμαι Πειραιώτισσα, αλλά λατρεύω την Αθήνα. Στην παρέα μου νιώθω διαφορετική γιατί παρατηρώ και δίνω βάση σε πράγματα που οι άλλοι ούτε καν προσέχουν! Αγαπώ πολύ και με πάθος, κι ένα από αυτά που αγαπώ είναι η δουλειά μου. Αποτέλεσμα; Να περνάω πολλές ώρες στο στούντιο, αλλά και στο γραφείο, χωρίς να με ενοχλεί. Κάνω λάθη, χωρίς να μαθαίνω από αυτά τις περισσότερες φορές, και έχω πολλά ελαττώματα που προσπαθώ να καλύψω. Όμως η Nutella δεν κρύβεται!

Ποιό/α είναι το/α δημιουργικό/α σου αντικείμενό/α;
Στη φορολογική μου δήλωση γράφω γραφίστρια, αλλά λατρεύω τη φωτογραφία δρόμου και συναυλιών.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με αυτό/ά και ποια η μέχρι τώρα πορεία σου στο χώρο;
Έχω σπουδάσει γραφιστική στην Αθήνα, αλλά πριν από αυτό με είχε κερδίσει η φωτογραφία δρόμου. Ξεκίνησα να φωτογραφίζω με διάφορες φωτογραφικές μηχανές ό,τι μου τραβούσε την προσοχή στο δρόμο. Έφτασε η στιγμή που κατάλαβα ότι η προσοχή μου για το μέλλον έχει τραβηχτεί από οτιδήποτε σχετίζεται με εικόνα και κείμενο. Πλέον φωτογραφίζω συναυλίες και κάνω περιοδικά. Κάνω δηλαδή κάτι που λατρεύω!

Τί σε εμπνέει και κεντρίζει το ενδιαφέρον σου;
Μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον οι άνθρωποι που έχουν κάτι διαφορετικό επάνω τους ή μέσα τους. Το ότι αυτό το κάτι, μπορεί να αποτυπωθεί μέσα από τη φωτογραφία. Εμπνέομαι από street art και αρκετούς εικαστικούς. Δε μπορώ να πω με ευκολία ποιος είναι ο καλλιτέχνης που με εμπνέει γιατί δεν είναι μόνος ένας. Ωστόσο, ένας απ’ αυτούς είναι ο Noma Bar.

Μοιράσου μαζί μας ένα project που συμμετείχες ή μια δημιουργική στιγμή που δε θα ξεχάσεις.
Ένα απ’ τα project που συμμετείχα και συμμετέχω είναι το kromamagazine.com. Πρόκειται για ένα ψηφιακό περιοδικό για κινητές συσκευές (smartphone & tablet) που παρουσιάζει καλλιτέχνες και εκθέσεις στην Ελλάδα.

80b3971f15e72c7207ed289ca728c054

Με ποιό τρόπο πιστεύεις ότι το δημιουργικό σου αντικείμενο εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής αγοράς;
Στην ψηφιακή εποχή όλα είναι εικόνες και κάποιος πρέπει να τις δημιουργήσει.

Πώς έμαθες για τη NEOPERATIVA;
Για τη NEOPERATIVA έμαθα από ένα φίλο που ήταν ήδη μέλος της δημιουργικής της κοινότητας.

Τί σε έκανε να θέλεις να απασχοληθείς σε project της NEOPERATIVA; Σε ποιο/α έχεις απασχοληθεί;
Ήθελα να ασχοληθώ με την ομάδα για να αποκτήσω περισσότερες εμπειρίες. Έχουμε κάνει μαζί τα εικαστικά για το project “Φέρε τη γλάστρα σου” που έγινε στο Loukoumi #10, μια μακέτα επαγγελματικής κάρτας για ένα μαθηματικό, αρκετές φωτογραφίσεις σε events που δημοσιεύτηκαν στο NEOPERATIVA Blog και τον ανασχεδιασμό ενός λογοτύπου.

Πώς σου φάνηκε η συνεργασία με τη διαχειριστική ομάδα της NEOPERATIVA; Θα συμβούλευες κι άλλους δημιουργούς να γίνουν μέλη της κοινότητας;
Τα παιδιά αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους δημιουργούς τους και σίγουρα πρέπει κάποιος να ξεκινήσει να δουλεύει μαζί τους γιατί θα αποκτήσει καινούριες εμπειρίες. Μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει.

Τί σχεδιάζεις και τί εύχεσαι για το μέλλον;
Σχεδιάζω να φάω όσο περισσότερη Nutella μπορώ και εύχομαι να μην πάθω κάτι απ’ αυτό.

Α! Και βρείτε με στο Instagram @dimitra_nifakou.

Η Δήμητρα μίλησε. Αν θες κι εσύ να γίνεις μέλος της κοινότητάς μας δεν έχεις παρά να κάνεις εγγραφή εδώ ως «δημιουργός».

Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια. Σε περιμένουμε!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020