NeoCreators: Τα άτομα που είναι πίσω από τα πιο δημιουργικά projects. Τα άτομα που τα σκέφτονται και τους δίνουν ζωή. Από τί εμπνέονται; Ποιόν θαυμάζουν; Ποιά είναι τα μελλοντικά τους σχέδια και γιατί θα πρότειναν σε άλλους να συνεργαστούν με τη NEOPERATIVA; Κάθε δημιουργός είναι ξεχωριστός!

Από εδώ, η Χαρά Δέλα.

31

 

Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου με λίγα λόγια;
Θέλω να πιστεύω: Δημιουργική, δραστήρια, επικοινωνιακή με μπόλικη δόση τρέλας άνευ ορίων. Αυτό το τελευταίο πρέπει να το προσέξω λίγο, αλλά προς το παρόν ο αυθορμητισμός μου με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη.

Ποιό/α είναι το/α δημιουργικό/α σου αντικείμενό/α;
Όντως, δε μιλάμε για ενικό αλλά για πληθυντικό δημιουργικών αντικειμένων. Η οπτικοποίηση επικοινωνίας με τη χρήση πολυμέσων, η σκηνοθεσία και η σεναριογραφία, είναι ίσως τα κυριότερα από αυτά.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με αυτό/ά και ποια η μέχρι τώρα πορεία σου στο χώρο;
Είχα καταλάβει από μικρή ηλικία ότι η αντίληψη μου λειτουργούσε διαφορετικά και ποικιλόμορφα, με έμφαση σε λεπτομέρειες που με έκαναν να βλέπω τον κόσμο πολύπλευρα και πολυδιάστατα. Και μετά ένιωθα πάντα ότι είχα κάτι να πω, μια ιστορία, γεγονότα που θα έκαναν τη διαφορά και θα περνούσαν κοινωνικά μηνύματα. Όλα αυτά θέλω να τα εκφράζω μέσω της τέχνης μου, να μοιραστώ αυτό τον κόσμο και να τα επικοινωνήσω.
Δύο πανεπιστήμια και 8 χρόνια εμπειρίας μετά, μου άνοιξαν το δρόμο στο όνειρο που έχει κάθε καλλιτέχνης… να δει το έργο του να προβάλλεται, να εκτίθεται στο κοινό. Και τότε ήταν που είδα τη δική μου ταινία να προβάλλεται στην αίθουσα. Τα συναισθήματα απίστευτα. Η επικοινωνία και η σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο είναι η πεμπτουσία κάθε τέχνης για το δημιουργό της.

Τί σε εμπνέει και κεντρίζει το ενδιαφέρον σου;
Οι απλοί καθημερινοί ήρωες της ζωής που περνούν απαρατήρητοι, ενώ αν είχαν “βήμα” ο κόσμος θα μπορούσε να ήταν διαφορετικός προς το καλύτερο. Η ίδια η ομορφιά της ζωής και τα μαθήματα που δίνει μέσα από τη διεστραμμένη και ανατρεπτική αίσθηση του χιούμορ της.

Μοιράσου μαζί μας ένα project που συμμετείχες ή μια δημιουργική στιγμή που δε θα ξεχάσεις.
Δε θα μπορούσα ποτέ να ξεχάσω τη δημιουργία της πρώτης μου μικρού μήκους ταινίας “8” το 2013. Υπήρξε από τα μεγαλύτερα σχολεία για εμένα, για την τέχνη μου και τη ζωή μου.

Με ποιό τρόπο πιστεύεις ότι το δημιουργικό σου αντικείμενο εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής αγοράς;
Πιστεύω όχι μόνο τις εξυπηρετεί αλλά και τις προσδιορίζει, αφού η οπτικοποίηση της επικοινωνίας μέσω της τέχνης είναι δούναι κ λαβείν, ειδικά στο σύγχρονο κόσμο. Παρόλα αυτά, πρέπει να είσαι πάντα ενημερωμένος και πρωτοπόρος για να μπορείς να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο τα μέσα που επικοινωνείς την τέχνη σου στο κοινό. Για να παρουσιάσεις στο κοινό ένα αποτέλεσμα ενημερωμένο, ποιοτικό, ουσιαστικό και άρτιο, που θα είναι ένα καθαρό παράθυρο στον κόσμο που καλείσαι να δημιουργήσεις.

Πώς έμαθες για τη NEOPERATIVA;
Από κάποια “τιτιβίσματα” και posts του κύριου Καπράνου που μου πήραν μελωδικά τα αυτιά και έπειτα μου τράβηξαν την προσοχή με πολύ ενδιαφέρον.

Τί σε έκανε να θέλεις να απασχοληθείς σε project της NEOPERATIVA; Σε ποιο/α έχεις απασχοληθεί;
…Ύστερα έμαθα και για την δράση της υπόλοιπης ομάδας της Neoperativa, βρήκα ότι ήθελα να συσχετιστούμε και περήφανα να γίνω κι εγώ μέλος τους.
Συνεργαστήκαμε στη δημιουργία του Vodafone CU RestartUp @Romantso Multimedia Project και κερδίσαμε μια θέση στα γραφεία του ΡΟΜΑΝΤΣΟ.
Τα κάναμε όλα με πολλή αγάπη, ομαδικότητα και δίνοντας σημασία στο ποιοτικό αποτέλεσμα το οποίο τελικά μας αντάμειψε.

Πώς σου φάνηκε η συνεργασία με τη διαχειριστική ομάδα της NEOPERATIVA; Θα συμβούλευες κι άλλους δημιουργούς να γίνουν μέλη της κοινότητας;
Άρτια, επαγγελματική και ουσιαστική.
Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματισμού και ομαδικότητας με την οποία ολοκληρώνουν τα projects, αλλά και η σημασία στην ποιότητα, το περιεχόμενο και την tailor made ικανοποίηση αναγκών, δημιουργούν τις τέλειες επιθυμητές συνθήκες δραστηριοποίησης. Οπότε ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη θα το πρότεινα και σε άλλους.

Τί σχεδιάζεις και τί εύχεσαι για το μέλλον;
Σχεδιάζω να ολοκληρώσω σύντομα τα σενάρια δύο ταινιών μικρού μήκους και μίας μεγάλου και να καταφέρω να βρω χρηματοδότηση.
Εύχομαι πάντα να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους τους δημιουργούς και τα έργα τους αλλά και οι συνθήκες όπου η τέχνη θα ανθίζει, θα εκτιμάται και θα ανταμείβεται σωστά, για όλους.

51

Σας ευχαριστώ πολύ!

Η Χαρά μίλησε. Αν θες κι εσύ να γίνεις μέλος της κοινότητάς μας δεν έχεις παρά να κάνεις εγγραφή εδώ ως “δημιουργός”.

Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια. Σε περιμένουμε!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020