Μαθήματα και σεμινάρια φωτογραφίας υπάρχουν πολλά. Επίσης πολλά είναι τα σημεία απ’ όπου μπορείς να παρακολουθήσεις online μαθήματα σε πάρα πολλά αντικέιμενα. Η πλατφόρμα Alison είναι ένα από αυτά τα σημεία. Εδώ όμως μπορείς να πάρεις βεβαίωση και πιστοποίηση καθώς και να παρακολουθήσεις μαθήματα από μεγάλα πανεπιστήμια  και φορείς.

Η συγκεκριμένη σειρά μαθημάτων αφορά την ψηφιακή φωτογραφία και έχει δημιουργηθεί από το Harvard. Είναι εντελώς δωρεάν και ήδη πάνω από 700.000 άτομα έχουν γραφτεί για να την παρακολουθήσουν. 12 κεφάλαια και ένα ακόμα που αποτελεί το τελικό τεστ. Μέσα από αυτά θα μάθεις τα βασικά για τη φωτογραφία και τις τεχνικές. Άντε, θα μάθεις και λίγη ιστορία γιατί αυτή αποτελεί τη βάση. Η πρόκληση φυσικά είναι να βγεις εκεί έξω και να εφαρμόσεις τις γνώσεις που θα λάβεις.

Σημαντική ενημέρωση! Ένας θερμός αναγνώστης που προσπάθησε να ξεκινήσει το παρακάτω πρόγραμμα, είδε ότι αυτό δεν είναι πλέον διαθέσιμο. Και μπήκα να το επιβεβαιώσω. Πρόκειται για πρόγραμμα που αναπτύχθηκε το 2009 και έτρεξε από το 2013. Πλέον το Harvard έχει ζητήσει να μη διατίθεται δωρεάν. Μπορείς όμως ακόμα να κατεβάσεις τα PDFs που είναι ενεργά. Εναλλακτικά εγώ σου προτείνω και την πλατφόρμα του Udemy, που εμείς εδώ στη NEOPERATIVA αγαπάμε. Έχει διαθέσιμα μικρά δωρεάν μαθήματα αλλά και πιο στοχευμένα με μειωμένο κόστος. Για τσέκαρέ το!

Και φυσικά μετά όλα θα είναι έτοιμα για να ενταχθείς στη δημιουργική μας κοινότητα και να εξελιχθούμε μαζί!

Ώρα για μάθημα.

HT: Konbini

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020