Κάποιες φορές μπορεί να τύχει να κάνεις το κατάλληλο “κλικ” την κατάλληλη στιγμή. Αλλά αν θες να δημιουργήσεις μια ολόκληρη συλλογή από τέτοιες στιγμές θα πρέπει να έχεις υπομονή. Ο φωτογράφος Jonathan Higbee για παράδειγμα χρειάστηκε 10 χρόνια για τη δημιουργία μιας τέτοιας συλλογής.

Ο φωτογράφος που ειδικεύεται στη φωτογραφία δρόμου (street photography), επέλεξε τους δρόμους της Νέας Υόρκης. Περίεργες συμπτώσεις και ασυνήθιστες στιγμές συγχρονίζονται τέλεια με το κλικ του. Το περιβάλλον, οι άνθρωποι και οι δημιουργικές συμπτώσεις δημιουργούν ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Λίγα λόγια για το φωτογάφο
Γεννημένος λίγο έξω από το Κάνσας και έχοντας ζήσει σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, έφτιαξε τη ζωή του τελικά στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε επικοινωνία και μέσα ενημέρωσης και έπειτα άρχισε να δουλεύει σε περιοδικά. Αν και ασχολήθηκε αρκετά με τη φωτογραφία ταξιδιών, στη Νέα Υόρκη τον κέρδισαν οι δρόμοι. Η όρεξή του για την αναζήτηση της κατάλληλης στιγμής του έχει αποφέρει αρκετές δημοσιεύσεις και βραβεία. Το 2015 κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο διαγωνισμό World Street Photography. Επιπλέον, φωτογραφίες του περιλαμβάνονται και στο βιβλίο World Street Photography 4. Μπορείς να μάθεις παραπάνω και να δεις περισσότερα έργα του στην ιστοσελίδα του ή στο Instagram.

Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης από τον Johnathan Higbee λοιπόν.

Φωτογραφίες: © Jonathan Higbee.

h/t: This Is Colossal

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020