Πολλές φορές στο χώρο του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας γίνεται η ερώτηση: “Σε ποιον απευθύνεται;”. Η απάντηση στην ερώτηση αυτή καθορίζει πολλά από όσα ακολουθούν σε μια στρατηγική. Ειδικά για την προώθηση ενός νέου προϊόντος. Τι γίνεται λοιπόν όταν μια μάρκα που προσφέρει στο κοινό της νερό, αποφασίζει να του δώσει το όνομα “Liquid Death” – “Υγρός Θάνατος”; Τι μπορεί να οδήγησε την εταιρεία να φτάσει σε τέτοια – ακραία θα μπορούσε να πει κάποιος – ονομασία;

Στην ερώτηση “σε ποιον απευθύνεται;” μάλλον η απάντηση που έδωσε η εταιρεία είναι: “στους νέους”. Αυτό σημαίνει ότι και το όνομα και η συσκευασία και ο τρόπος προώθησης έπρεπε να μιλάνε με έναν τρόπο που οι νέοι καταλαβαίνουν.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα παράλληλο project που ανέπτυξε το δημιουργικό γραφείο του Mike Cessario. Το Liquid Death πέρασε πρώτα από το Indie Go Go, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, είπαν να το προωθήσουν στο Facebook με το παρακάτω βίντεο και με λίγες φωτογραφίες του προϊόντος. Θα μπορούσες να φανταστείς με πόσους τρόπους το νερό γίνεται στην πράξη επικίνδυνο;

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κο Cessario έμπνευση αποτελούν κυρίως ποτά που προσφέρουν άμεση αύξηση ενέργειας. Αυτά τα brands απευθύνονται στη νεολαία και μάλιστα το κάνουν με έναν τρόπο που η νεολαία τους ακούει. Ταυτόχρονα, το νερό ως προϊόν προωθείται κυρίως σε γυναικείο κοινό και με πιο “γλυκό” τρόπο. Στην προσπάθεια λοιπόν για αναθεώρηση της εικόνας που έχουν οι νέοι για το νερό, δημιουργήθηκε η ιδέα του Liquid Death.

liquid death

Με μόνο 600$ δολάρια στην προώθηση στο Facebook, το βίντεο είχε πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές σε λιγότερο από δύο μήνες. Έχουν λοιπόν ξεκινήσει οι προπαραγγελίες προκειμένου να διερευνηθεί το ρεαλιστικό ενδιαφέρον και να βρεθεί το κεφάλαιο για την παραγωγή του. Όσον αφορά την εμφάνισή του, δανείζεται την εμφάνιση προϊόντων μπύρας αλλά με το λευκό ως χρώμα για να μην είναι παραπάνω επιθετικό.

Προσωπικά το βρίσκω μια έξυπνη εναλλακτική ιδέα για ένα προϊόν που ακόμα και στην προώθησή του αντιμετωπίζεται ως “δεδομένο”. Και είναι ωραίο να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και οπτικές.

Εσύ θα έπαιρνες το Liquid Death από το ψυγείο;

h/t: AdWeek

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020