Προχωρώντας πέρα από τις παραδοσιακές στατικές μεθόδους λήψης πορτραίτων, ο Jason Chen δημιουργεί κίνηση μπλέκοντας πολλές εικόνες σε μία. Οι δουλειές του αποτελούνται από διαφορετικές εικόνες του ίδιου αντικειμένου με στόχο να εξερευνήσουν την αλλαγή μέσα στο χρόνο, προσφέροντας έτσι μια πιο ρευστή ματιά στην ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του αντικειμένου των φωτογραφιών. Αν κάποιος δει αυτές τις εικόνες από μακριά θα νομίζει ότι είναι μία επεξεργασμένη φωτογραφία αλλά αν εστιάσει θα αντιληφθεί τις  λεπτομέρειες που καθιστούν την κάθε  εικόνα ξεχωριστή- πολλά μάτια στο ίδιο πρόσωπο όπως συμβαίνει στο έργο G-iii του Chen.

Η μέθοδος αυτή είναι αρκετά καινούρια για το φωτογράφο με βάση τις μεθόδους  που είχε εστιάσει τη δουλειά του σε μεθόδους εκτύπωσης από το παρελθόν. Ο Chen είναι συνιδρυτής στο Paradigm Gallery + Studio και στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μέσα στη συλλογική έκθεση “Πορτραίτα” μέχρι τις 18 Ιουνίου.

jason chen jason chen jason chen jason chen jason chen jason chen jason chen jason chen

Πηγή: Thisiscolossal

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020