Ήθελα να ξεκινήσω την εβδομάδα με χρώμα. Έτυχε λοιπόν πρόσφατα να ψάχνω τις καλύτερες διαφημίσεις του περασμένου χρόνου. Κάπως έτσι έπεσα πάνω στη συγκεκριμένη διαφήμιση του Morton Salt που έγινε σε συνεργασία με το ροκ συγκρότημα OK Go και τη μεγάλη διαφημιστική εταιρεία Ogilvy. Και σκέφτηκα ότι δεν την είχα κάνει ποτέ θέμα. Οπότε, ακόμα κι έξι μήνες μετά, ας μιλήσουμε για τη συγκεκριμένη διαφήμιση. Ας μιλήσουμε για αυτή τη μοναδική στιγμή. The One Moment.

“Αρκεί μια στιγμή για να γίνει μια αλλαγή”. Αυτό είναι το μήνυμα με το οποίο κλείνει αυτή η διαφήμιση παύλα κοινωνικό μήνυμα παύλα μουσικό βίντεο κλιπ. Γιατί ναι, είναι όλα τα παραπάνω! Και όλα είναι βουτηγμένα στο χρώμα. Γιατί μια στιγμή; Γιατί το βίντεο διαρκεί μόνο 4,2″ δευτερόλεπτα. Το γύρισμα δηλαδή όλων αυτών που θα δεις στο βίντεο, διαρκεί μόνο τόσο. Και όλα έγιναν μόνο σε μια λήψη. Αν δε μπορείς να φανταστείς πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις κάτι τέτοιο, μπορείς να με εμπιστευτείς ή να δεις και το backstage βίντεο! 4,2″ δευτερόλεπτα παίζουν σε αργή κίνηση και δημιουργούν κάτι μοναδικά απολαυστικό! Το “Ουάου” είναι ίσως η πιο κατάλληλη αντίδραση. Για δες και πες μου!

Η εταιρεία Morton Salt βοηθά οργανισμούς που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά. Μέσα από τόσο δημιουργικά βίντεο προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει όλους μας να βοηθήσουμε σε μια παγκόσμια αλλαγή. Το κυριότερο θέμα που την αφορά είναι το νερό και η διαθεσιμότητά του παγκοσμίως, αλλά δε μένει σε αυτό. Το μήνυμα αγγίζει πολλές κατηγορίες ανθρώπων και οργανισμών που προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο. Το hashtag που συνοδεύει την καμπάνια είναι το #WalkHerWalk. Βάδισε στα βήματά της και γίνε κι εσύ κομμάτι της αλλαγής.

Μια δημιουργική καμπάνια που σκέφτεται και δρα πέρα από τα συνηθισμένα. Και το κάνει με τον πιο όμορφο τρόπο. Και επειδή όντως έχει πολύ ενδιαφέρον, σου προτείνω να δεις και το backstage βίντεο.

Πόσο πιο χρωματιστή θα μπορούσε να είναι μια καμπάνια;

HT: Adweek

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020