Από πέρσι που το Instagram έδωσε τη δυνατότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όλος ο υπόλοιπος κόσμος φωνάζει “Θέλω κι εγώ!”. Ποια δυνατότητα; Τη δυνατότητα να μπορείς να προσθέσεις ετικέτα σε προϊόντα που εμφανίζονται σε μια φωτογραφία, όπως κάνεις απλά με προφίλ χρηστών. Αρκεί μόνο να έχεις επαγγελματικό λογαριασμό. Έτσι, ο χρήστης ανακατευθύνεται στη σελίδα του προϊόντος που έχει δει και μπορεί να το αγοράσει άμεσα. Καμπούμ!

Εντάξει, είπα ψέματα. Δεν αρκεί μόνο ο επαγγελματικός λογαριασμός, αλλά να βρίσκεσαι και στην κατάλληλη χώρα. Όπως θα διάβασες και στον τίτλο, η δυνατότητα επεκτείνεται σε 8 νέες χώρες – και η Ελλάδα φυσικά δε συμπεριλαμβάνεται. Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο οι τυχερές 8. Άντε και στα δικά μας!

Το Instagram υποστηρίζει την απόφασή του αυτή σε στοιχεία φυσικά. Καθημερινά, πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες επισκέπτονται ένα ή περισσότερα επαγγελματικά προφίλ. Αυτό κάνει αυτόματα το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μια από τις νέες και ισχυρές πλατφόρμες για προώθηση και πώληση προϊόντων. Πατώντας την ετικέτα, οδηγήσε απ’ευθείας στο προϊόν και μπορείς πολύ γρήγορα να το αγοράσεις. Χωρίς επιπλέον αναζητήσεις στις επιμέρους σελίδες.

Στο παιχνίδι της γρήγορης πώλησης μέσα από εφαρμογή έχει μπει εδώ και λίγο καιρό και το Snapchat με το δικό του κατάστημα εντός της εφαρμογής του. Τα κοινωνικά δίκτυα γίνονται όλο και περισσότερο πολλά παραπάνω από απλά δίκτυα. Και οι αλλαγές είναι ραγδαίες.

Ποιος ξέρει τι θα δούμε στη συνέχεια.

h/t: Instagram Business Blog

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020