Για το σκάνδαλο που έχει σκάσει τον τελευταίο καιρό με το Facebook, λογικά θα έχεις ακούσει. Μια εταιρεία εκμεταλλεύτηκε ποικιλοτρόπως προσωπικά δεδομένα στα οποία είχε πρόσβαση. Αυτό σήμανε συναγερμό στα γραφεία της εταιρείας καθώς αποτελεί πολύ σημαντικό θέμα ασφαλείας. Τόσο σημαντικό, που μεγάλες εταιρείες έκλεισαν το λογαριασμό τους, υποστηρίζοντας το κίνημα #deletefacebook. Έτσι, το Facebook, αφού σώπασε, μετά παραδέχτηκε το λάθος, άλλαξε τους όρους ασφαλείας του, προχωρά κι άλλο. Προχωρά σταματώντας προς το παρόν τις νέες εφαρμογές και τα chatbots και ταυτόχρονα κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή των διαφημιστών.

Όχι apps και chatbots, για την ώρα.

Σε μια προσπάθεια να ελέγξει όλες τις εφαρμογές που είχαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα από το 2014 και μετά, το Facebook διέκοψε την ανάπτυξη νέων. Μια κίνηση που οι υπεύθυνοι επιθυμούν να εκτιμήσει ο κόσμος. Αν βρουν κάποια εφαρμογή που έκανε κακή χρήση των προσωπικών δεδομένων, στα οποία είχε πρόσβαση, θα ενημερώσουν τον κόσμο που τη χρησιμοποίησε. Ίσως είναι από τις λίγες φορές που το Facebook φαίνεται να επιθυμεί την πλήρη διαφάνεια. Προφανώς κατάλαβαν ότι ο δρόμος χωρίς αυτή, έχει μεγαλύτερο κόστος.

 

Πιο εύκολη δημιουργία διαφημίσεων για Instagram Stories.

Όσα περισσότερα σημεία διαφήμισης προκύπτουν στις δημοφιλείς πλατφόρμες, τόσο πιο δύσκολη η δουλειά των διαφημιστών. Άλλες διαστάσεις, άλλος τρόπος προβολής, διαφορετικό περιεχόμενο, ώρες προσαρμογής, έλεγχος στατιστικών, τα πάντα! Η πλατφόρμα διαχείρισης διαφημίσεων του Facebook, τώρα δίνει ακόμα μια νέα δυνατότητα που κάνει τα πράγματα πιο απλά. Αν για παράδειγμα έχεις ετοιμάσει μια διαφήμιση να παίξει στο Instagram Feed, τότε αυτόματα μπορείς να την προσαρμόσεις και στο Instagram Story σου. Αν δηλαδή μιλάμε για φωτογραφία ή βίντεο μέχρι 15″, καθώς αυτοί είναι περιορισμοί των Stories.

Η τεχνολογία της πλατφόρμας του Facebook, θα φτιάξει ένα – σχετικό με τη φωτογραφία – φόντο για να πλαισιώσει τη διαφήμισή σου σε αυτή τη μορφή. Το κείμενο που έχεις βάλει ως περιγραφή (μέχρι 190 χαρακτήρες) θα εμφανιστεί κι αυτό αυτόματα με τη βασική γραμματοσειρά των Stories. Μπορείς φυσικά να προσθέσεις και link για το κατάλληλο “Swipe up” από τους χρήστες.

Ωστόσο, η γραμματοσειρά δεν αλλάζει στις πιο πρόσφατες επιλογές, ούτε και το μέγεθος του κειμένου. Το κείμενο θα φανεί όπως και να έχει (δεν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής) και δεν υποστηρίζονται οι κεφαλίδες. Τέλος, #hashtags και @mentions, δεν θα μπορούν να πατηθούν… προς το παρόν.

Τώρα αν με ρωτάς αν αυτό είναι μόνο καλό, έχω μια αντίρρηση. Ναι μεν κάνει τη ζωή των διαχειριστών πιο εύκολη, αλλά κάθε σημείο προβολής υπηρετεί διαφορετικό σκοπό. Διαφορετικό τρόπο προσέγγισης έχει μια διαφήμιση στο Feed και διαφορετικό ως Instagram Story. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι δε θέλουμε να βομβαρδίσουμε τον κόσμο με το ίδιο περιεχόμενο σε 3 (ή και παραπάνω) διαφορετικές μεριές. Άρα, αυτό που προτείνω, είναι χρήση της νέας δυνατότητας χωρίς υπερβολή, αλλά με σύνεση.

Το πεδίο των Social Media αναπροσαρμόζεται συνεχώς. Μείνετε συντονισμένοι.

h/t: WeRSM

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020