Μπορεί ήδη να έχει τύχει να επισκεφθείς το ειδικό blog που διαθέτει το Instagram για τις επιχειρήσεις. Μέχρι τώρα περιείχε οδηγίες για το πως το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματικό εργαλείο. Δεν έδινε το ίδιο όμως πολλά εργαλεία. Σιγά σιγά αυτό αλλάζει. Λέω σιγά σιγά παραπάνω, γιατί οι αλλαγές έχουν ξεκινήσει από την Αμερική, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία. Στον υπόλοιπο κόσμο τις αναμένουμε. “Έπιτέλους!” έχω να πω εγώ. Έρχεται λοιπόν το επαγγελματικό προφίλ καθώς και διάφορα εργαλεία διαχείρισης.

Κάθε εταιρεία ή επαγγελματίας λοιπόν θα μπορεί να δημιουργεί το δικό του ξεχωριστό επαγγελματικό προφίλ. Γιατί αυτό διαφέρει από το προσωπικό; Γιατί θα έρχεται μαζί με πολλές παραπάνω παροχές. Αρχικά θα μπορείς να προσθέσεις πιο εύκολα διεύθυνση και τρόπο επικοινωνίας. Η πιο σημαντική παροχή ωστόσο θεωρείται το να μπορείς να προωθήσεις μια δημοσίευση στο Instagram. Μέχρι τώρα γινόταν μέσα από την πλατφόρμα του Facebook από όπου επέλεγες να προωθηθεί κάτι και στη σελίδα που είχες συνδέσει στο Instagram. Τώρα θα υπάρχει ξεχωριστή πλατφόρμα μέσα στο Instagram για τη συγκεκριμένη προώθηση. Βέβαια, το Facebook δεν το γλιτώνεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για το επαγγελματικό προφίλ είναι να το συνδέσεις με την αντίστοιχη σελίδα σου στο Facebook.

[bctt tweet=”Τι είναι πάλι ετούτο; Επαγγελματικά προφίλ στο Instagram λέει!” username=”neoperativa”]

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες που θα παρέχονται για το κάθε επαγγελματικό προφίλ. Θα μπορείς να λαμβάνεις πολύτιμες πληροφορίες για τους ακόλουθους και για τις δημοσιεύσεις. Ποιες δημοσιεύσεις πάνε καλύτερα, ποιες μέρες και ώρες βολεύουν περισσότερο σύμφωνα με το κοινό σου καθώς και κάποια δημοσιογραφικά στοιχεία για αυτό. Μια ακόμα θετική λεπτομέρεια είναι ένα κουμπί του τύπου “Μάθε περισσότερα”. Έτσι θα μπορείς να οδηγείς το κοινό σου στοχευμένα σε αυτό που σε ενδιαφέρει και είναι πιο εύκολο να προσεγγίσεις και νέο κοινό.

Διάβασε το συγκεκριμένο άρθρο για να αρχίσεις να μπαίνεις στο κλίμα γιατί με το που θα είναι διαθέσιμο… πρέπει να πιάσεις δουλειά!

 

Το επαγγελματικό προφίλ πηγαίνει το Instagram ένα βήμα παραπέρα.

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020