Ο διαγωνισμός φωτογραφίας CedefopPhotoAward έχει δύο στάδια. Όσοι συμμετείχαν στο πρώτο με φωτογραφίες τους, αυτές έχουν ήδη εκτεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το Μάιο που μας πέρασε. Τώρα είναι η σειρά για το δεύτερο και τελικό στάδιο.

Θέμα του; “Οι νέοι στην εκπαίδευση και την κατάρτιση”. Αυτό στο οποίο θα πρέπει να εστιάζει η συμμετοχή σου είναι το πως οι νέοι άνθρωποι βλέπουν τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια της σχολικής ή επαγγελματικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Βραβείο του; Οι δύο πρώτοι νικητές κερδίζουν ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. Επίσκεψη στη Cedefop και συμμετοχή στο εναρκτήριο σαββατοκύριακο του 57ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής καθώς και η συμμετοχή στο Φεστιβάλ από τις 4 ως τις 6 Νοεμβρίου 2016 θα καλυφθούν από τη Cedefop. Ακόμα, οι τελικές νικητήριες φωτογραφίες θα εκτεθούν στη Cedefop στη Θεσσαλονίκη.

Πως μπορείς να συμμετάσχεις; Με έναν Instagram λογαριασμό και με φωτογραφίες που ταιριάζουν στη θεματική που αναφέρεται παραπάνω. Άντε, πρέπει να είσαι και κάτοικος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ηλικία σου να είναι ανάμεσα στα 18 με 30. Το hashtag που πρέπει να χρησιμοποιήσεις στη φωτογραφία σου είναι το #CedefopPhotoAward. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή με παραπάνω από μία φωτογραφίες.

Μέχρι πότε; Έχεις καιρό ακόμα. Οι συμμετοχές θεωρούνται έγκυρες μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Μην ξεχνάς ότι το θέμα είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση μέσα από τη δική σου φωτογραφική οπτική γωνία.

Λίγα λόγια για τη Cedefop:

Το Cedefop, ένας από τους αποκεντρωμένους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, ιδρύθηκε (1) το 1975 και έχει την έδρα του στην Ελλάδα από το 1995. Αποστολή του είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη και υλοποίηση ευρωπαϊκών πολιτικών για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ). Για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού επικουρεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη μέλη της ΕΕ και τους κοινωνικούς εταίρους.

Η ανάπτυξη των απαραίτητων προσόντων είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για την εύρεση εργασίας. Στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Βρες περισσότερες για τη Cedefop και το διαγωνισμό πληροφορίες εδώ.

Ανάδειξε την αξία της εκπαίδευσης με μια φωτογραφία στο CedefopPhotoAward.

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020