Και φυσικά δεν το λέω τυχαία το Instachat. 22 Νοεμβρίου 2016. Ετοιμαζόμουν να γράψω ένα άρθρο για το ότι το Instagram επιτρέπει πια τις κάθετες φωτογραφίες και βίντεο όσον αφορά τις διαφημίσεις. Καθώς και το ότι ήδη αρκετές γνωστές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν τη νέα δυνατότητα. Στις 21 Νοεμβρίου όμως το Instagram έκανε κάποιες ανακοινώσεις. Και δεν ήταν “μικρές” στο περιεχόμενό τους.

Έτσι, το πρωί με βρήκε με ένα βίντεο από το Instagram στα μηνύματά μου και μια διαθέσιμη ενημέρωση στο Google Play. Το βίντεο, που ίσως έχεις ήδη δει κι εσύ, δείχνει τις νέες δυνατότητες στα μηνύματα της γνωστής εφαρμογής. Κάτι σου θυμίζει; Όχι απλά στο θυμίζει, είναι ακριβές αντίγραφο. Οι νέες δυνατότητες είναι ακριβώς ίδιες με τις δυνατότητες που έκαναν το Snapchat γνωστό και δυνατό. Μπορείς τώρα να στείλεις φωτογραφίες και βίντεο που διαγράφονται, εκτός από το Story σου, σε άτομα ή σε ομάδες. Θα διαγράφονται με το που τα διαβάσει/δει ο παραλήπτης. ΠΡΟΣΟΧΗ! Να ξέρεις ότι σε αυτό το σημείο φαίνεται αν ο παραλήπτης είδε ξανά και ξανά το μήνυμα ή αν το έβγαλε screenshot! Μην την πάθεις πάλι.

Είπα ανακοινώσεις όμως στην αρχή και όχι ανακοίνωση. Κι αυτό γιατί οι φήμες για το Live Video επιβεβαιώνονται. Εντάξει, επιβεβαιώθηκαν ως φήμες πριν λίγες μέρες, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα βλέπαμε την πράξη τόσο γρήγορα. Live Video λοιπόν για τους φίλους και ακόλουθούς σου. Σε αντίθεση ωστόσο με το Facebook, τα Live Videos που εκπέμπεις μέσα από το Instagram Story σου, διαγράφονται αφού τελειώσει η εγγραφή. Οπότε τώρα εκτός από την επιλογή “Normal” και “Boomerang” που βλέπεις μέχρι τώρα, θα βλέπεις και την επιλογή “Live”.

Έχοντας τη γνώση από το Facebook, οι φίλοι σου λαμβάνουν ειδοποίηση για το ότι εκπέμπεις ζωντάνα. Οι καρδούλες και τα σχόλια είναι εκεί εφόσον το επιθυμείς, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα απενεργοποίησης. Κι αν ψάχνεις νέους λογαριασμούς να ακολουθήσεις, πλέον μπορείς να αναζητείς και όσουν εκπέμπουν Live εκείνη τη στιγμή. Η επιλογή “Top Live” σε πηγαίνει αμέσως σε ότι πιο δημοφιλές συμβαίνει ζωντανά.

Αν δεν έχεις λάβει αυτή την ενημέρωση ακόμα, μην αγχωθείς. Θα πάρει μερικές εβδομάδες μέχρι να έρθει σε όλους μας.

Για να δούμε. Μπορεί να κάνει κάτι τώρα το Snapchat ή από την πολλή αντίσταση, θα τα χάσει όλα; Εσύ τι νομίζεις;

HT: Instagram Blog

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020