Σίγουρα είναι από τις  στιγμές που έρχονται μια φορά στη ζωή. Και είσαι αρκετά τυχερός όχι μόνο για να τις ζήσεις, αλλά και να τις απαθανατίσεις! Αυτό ακριβώς συνέβη και με τον Ολλανδό φωτογράφο που ακούει στο όνομα Tomas vdW. Ο ίδιος δηλώνει χομπίστας φωτογράφος τοπίων αλλά αν δεις το Instagram του, εγώ δεν τον πιστεύω!

Ο Tomas που λες, ως ανήσυχο πνεύμα, άκουσε για ένα ηφαίστειο (Klyuchevskaya Sopka) που είναι έτοιμο να εκραγεί και φυσικά δεν ήθελε να χάσει την ευκαρία. Και δεν ήταν ο μόνος. Βρήκε ένα γκρουπ παθιασμένων φωτογράφων με καθοδηγητή το φωτογράφο Daniel Kordan, και πήγε μαζί τους. Που πήγε; Στα βάθη της ανατολικής Ρωσίας, στο Kamchatka. Το να φτάσουν στο κατάλληλο σημείο δεν ήταν εύκολο, καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι και έπρεπε να κάνουν 6 ώρες ταξίδι off-road. Άξιζε όμως, όπως θα δεις, γιατί το σημείο που βρήκαν ήταν σε ένα ψηλότερο σημείο στο βουνό. Μια λίμνη λίγο πιο κάτω, θα λειτουργούσε τέλεια ως αντανάκλαση του γεγονότος.

Όλα ήταν τέλεια. Το σημείο, οι καιρικές συνθήκες, οι στιγμές, όλα. Κι όμως, έπρεπε να γίνει κάτι ακόμα. Τη δεύτερη μέρα της παραμονής του εκεί, ο Tomas απλά άλλαξε απο ευρυγώνιο φακό σε 35mm για να δώσει προσοχή στη λεπτομέρεια του ηφαιστείου. Για πιο έντονο αποτέλεσμα, τραβούσε long exposure φωτογραφίες των 15″ δευτερολέπτων. Και σε αυτά τα 15″ έγινε η μαγεία. Ένας μετεωρίτης αποφάσισε να κάνει την εμφάνισή του και να λάμψει κι αυτός στη φωτογραφία. Μια στιγμή που σίγουρα δεν ξεχνάς και φυσικά δε μπορείς να της δώσεις άλλο τίτλο παρά τον “Volcano Magic”. Το ηφαίστειο και η μαγεία.

edit-4-final-3000-fomunity-582b6b19309fd__880 i-captured-an-erupting-volcano-and-accidentally-got-a-perfectly-aligned-meteor-as-bonus-582c5094f192c__880dsc08992-jpg-smaller-582b6b4420cdf__880

Αν έχεις βρεθεί κι εσύ στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, μη διστάσεις  να μας στείλεις το υλικό με ένα άρθρο σου για να το δημοσιεύσουμε στο Blog μας!

HT: Bored Panda

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020