Δεν είναι ψέμα. Το Live Video έχει λεφτά!

Το Facebook εδώ και αρκετό καιρό έχει τη δυνατότητα για Live Video. Είναι μια εκκολαπτόμενη δυνατότητα του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου η οποία αναμένεται να είναι ο νέος τρόπος διαφήμισης για μάρκες, influencers αλλά και μέσα ενημέρωσης.

Θέλοντας λοιπόν  να δώσει μεγάλη ώθηση στη συγκεκριμένη δυνατότητα, ο Mark Zuckerberg είναι διατεθιμένος να πληρώσει. Και μάλιστα όχι λίγα! Σύμφωνα με τη The Wall Street Journal πρόκειται για 140 συμβόλαια με εταιρείες και celebrities. Το συνολικό ποσό ξεπερνά τα $5ο εκατομμύρια δολάρια! Τα 17 μάλιστα από αυτά αξίζει το καθένα πάνω από $1 εκατομμύριο δολάρια. Live Video σε πολύ καλή ποιότητα και έτοιμη η πιο ισχυρή προωθητική καμπάνια.

pexels-photo-87216

Ποιους επιστρατεύει το Facebook; Μα φυσικά όλους εκείνους όσοι επηρεάζουν την κοινή γνώμη και ακολουθούνται από εκατομμύρια κόσμο. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που ανάμεσα στα συμβόλαια υπάρχουν μεγάλα ονόματα. Από media τα πιο γνωστά είναι το CNN και η New York Times και από εκδότες οι Vox, Tastemade, Mashable και η Huffington Post. Τέλος, celebrities όπως οι Kevin Hart, Gordon Ramsay, Deepak Chopra και Russell Wilson αναφέρονται και αυτοί στις χρυσές αυτές συμφωνίες. Το BuzzFeed βέβαια είναι αυτό που θα πάρει τα πιο πολλά για συμβόλαιο ενός χρόνου που αφορά $3.05 εκατομμύρια δολάρια. Ακολουθούν New York Times ($3.03 εκατομμύρια) και CNN ($2.5 εκατομμύρια).

Κάπως έτσι η νέα δυνατότητα θα περάσει πιο έντονα στα χέρια των χρηστών του Facebook. 1.65 δισεκατομμύρια χρήστες μηνιαίως που θα παράγουν Live Video πιο εύκολα από ποτέ. Επανάσταση στο User Generated Content προβλέπεται σύντομα.

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020