Είχες κι εσύ την απορία… “μετά το βίντεο, τι;”; Η επαυξημένη (AR) και η εικονική (VR) πραγματικότητα αποτελούν την απάντηση. Έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν για τις διαφορές τους και το πώς χρησιμοποιούνται ήδη από τα πιο δημοφιλή Social Media. Ο “βασιλιάς” λοιπόν, όπως αποκαλούν συχνά το Facebook, κάνει το επόμενο βήμα. Facebook 3D posts έρχονται σύντομα στον τοίχο μας.

Την περασμένη εβδομάδα, στο συνέδριο που ανακοινώνουν τις τεχνολογικές τους εξελίξεις, εκτός από το Oculus, ανακοίνωσαν και τα Facebook 3D posts. Ένας νέος τρόπος διαδραστικών δημοσιεύσεων που δε χρειάζεται κάποιο επιπλέον εξοπλισμό. Ακόμα κι αν αυτά τα posts θα δημιουργούνται από προγραμματιστές για χρήση στη VR τεχνολογία, θα μπορούν να δημοσιεύονται και στον τοίχο μας ως κανονικές δημοσιεύσεις.

Το Facebook λοιπόν ακόμα μια φορά δεν περιμένει κανέναν και τίποτα. Δεν περιμένει να διαδοθεί πλήρως ο εξοπλισμός και η χρήση του VR, αρά το προσφέρει στην υπάρχουσα πλατφόρμα. Αρχικά, ξεκινά με 3D γλυπτών μορφών αλλά σύντομα θα έρθει και πιο σύνθετο περιεχόμενο. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι η άμεση διάδραση με την κάθε 3D δημοσίευση. Εκτός από το να το δεις από κάθε πλευρά και γωνία, θα μπορέις να προκαλέσεις και κάποιες κινήσεις. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να ανοίξεις μια πόρτα με το να κάνεις την κίνηση με το χέρι σου πάνω στη δημοσίευση.

Εντάξει, θα μου πεις ότι ήδη η παραγωγή βίντεο μπορεί για κάποιους να είναι ακριβή επένδυση, πόσο μάλλον η δημιουργία 3D. Ωστόσο, δεν παύει να ανοίγει ένα εντελώς νέο πεδίο για τις εταιρείες και τον τρόπο προώθησής τους. Η αλήθεια είναι ότι η διάδραση ανάμεσα στο Facebook και το κοινό του, είναι κάτι που λείπει. Ίσως λοιπόν με την ένταξη αυτής της δυνατότητες να καταφέρει να κερδίσει ένα μερίδιο από τη δέσμευση που έχουν οι χρήστες με κάθε πλατφόρμα. Επίσης, με αυτό τον τρόπο εκπαιδεύει το ευρύ κοινό στις δυνατότητες του VR. Και μάλιστα χωρίς να πρέπει το κοινό να κάνει κάποια επιπλέον αγορά.

Facebook 3D posts. Θα φέρουν σημαντική αλλαγή λες;

h/t: WeRSM

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020