Πολλές φορές, με τις τόσες αλλαγές που γίνονται κάθε τόσο στις δημοφιλείς πλατφόρμες Social Media, κάποιες ξεχνιούνται να αναφερθούν. Ή δεν παίρνουν ίσως και την προβολή που τους αξίζει. Για αρκετά χρόνια η δυνατότητα κοινής χρήσης της οθόνης ήταν δημοφιλής στο Skype και σε άλλες εφαρμογές τηλεσυνδιάσκεψης. Ωστόσο, έλειπαν από τις δυνατότητες των Social Media, πόσο μάλλον από τη ζωντανή μετάδοση. Το Facebook λοιπόν πλέον μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε “share screen” στο Facebook Live. Χωρίς καμία επιπλέον εφαρμογή.

Είτε μιλάμε για προσωπικό live είτε για live κάποιας συγκεκριμένης εκδήλωσης, δε χρειάζεσαι πια καμία επιπλέον υπηρεσία, εφαρμογή ή πρόγραμμα. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις για να γίνει διαθέσιμο το “share screen” στις ζωντανές σου μεταδόσεις, είναι να βάλεις ένα πρόσθετο στον περιηγητή (broswer) σου στο διαδίκτυο. Ένας ακόμα μικρός περιορισμός, ελπίζω να αλλάξει αυτό σύντομα, είναι ότι η δυνατότητα είναι διαθέσιμη για Google Chrome αλλά όχι για Firefox.

share screen facebook live

Θυμάσαι την πρώτη φορά που πήγες να βάλεις κάμερα από το Facebook και σου ζήτησε να εγκαταστήσεις κάτι για να έχεις τη δυνατότητα; Αυτό ακριβώς θα συμβεί και την πρώτη φορά που θα επιλέξεις το “share screen” κουμπί πριν ξεκινήσεις το live σου. Στη συνέχεια, θα μπορείς να επιλέξεις αν θα μοιραστείς όλη την οθόνη σου ή μόνο ότι φαίνεται σε συγκεκριμένη εφαρμογή (ή ακόμα και συγκεκριμένη καρτέλα). Φυσικά, μπορείς ακόμα να έχεις picture-in-picture και να έχεις και πλάνο δικό σου ταυτόχρονα στη μετάδοση.

Αν βέβαια θέλεις αυτό να το κάνεις για επαγγελματικούς λόγους, ίσως δεν είναι ακόμα στην καλύτερη της μορφή η δυνατότητα από το Facebook. Είναι οκ για προσωπική χρήση και αρκετά γρήγορο, αλλά η ποιότητα φαίνεται να θέλει ακόμα δουλίτσα. Οπότε εκεί μπορεί όντως να χρειαστείς κάποια άλλη πλατφόρμα.

Share screen στο Facebook Live. Εσύ τι θα μοιραστείς στην επόμενή σου μετάδοση;

h/t: WeRSM

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020