Introducing Memories! Η νέα δυνατότητα της διάσημης εφαρμογής του Snapchat που πολλοί περίμεναν και άλλοι δε φαντάζονταν ότι θα γίνει. Το Snapchat όχι μόνο δεν ξεχνά πλέον αλλά το κάνει ακόμα πιο δύσκολο να ξεχάσεις ή να χάσεις τις αναμνήσεις σου. Η νέα αναβάθμιση της εφαρμογής είναι διαθέσιμη από τις 7/7 σε Android και iOS. Αυτό δε σημαίνει ότι θα μπορείς άμεσα να κάνεις την κίνηση από κάτω προς τα πάνω και να έχεις πρόσβαση στη νέα δυνατότητα. Θα πρέπει να περιμένεις μήνυμα από το Team Snapchat. Κι αυτό μπορεί να αργήσει μέχρι και 30 μέρες. Θα καταλάβεις αμέσως το γιατί.

Το Memories θα αποτελεί το αρχείο που θα παραμένουν snaps αλλά και ολόκληρες ιστορίες χωρίς χρονικό περιορισμό. Όλα συμβαίνουν μέσα στην εφαρμογή αφού ούτως ή άλλως για πολλούς το Snapchat είναι η πρώτη επιλογή για κάμερα. Μέχρι τώρα αν αποθήκευες αρχεία πήγαιναν στο αρχείο του κινητού. Το δε “Story” σου είχε διάρκεια μόνο 24 ώρες. Τώρα όλα μένουν εκεί. Στο αρχείο της εφαρμογής. Μπορείς να τα ξαναδεις, να τα επεξεργαστείς και να τα μοιραστείς ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αν βέβαια στείλεις ή βάλεις σε Story παλιό Snap, αυτό θα έχει ειδική σήμανση. Μπορείς ακόμα να επιλέξεις πολλές φωτογραφίες μαζί και να τις στείλεις μαζί με ένα μήνυμά σου ως συνημμένο. Φίλτρα της εφαρμογής θα σου επιτρέπουν να δεις ξεχωριστά Snaps (με ορθογώνια εμφάνιση), ολόκληρα Stories (με στρογγυλή εμφάνιση) ή όλο το περιεχόμενο σε χρονολογική σειρά.

Αν ήδη χρησιμοποιείς την εφαρμογή “Φωτογραφίες” της Google, τότε είσαι εξοικειωμένος με κάποιες δυνατότητες. Μια από αυτές είναι η αναζήτηση με βάση το πότε και το που τραβήχτηκε κάθε αρχείο. Επιπλέον εφικτή είναι η αναζήτηση με βάση αντικείμενα ή χαρακτηριστικά στοιχεία, όπως το ηλιοβασίλεμα. Αυτό ωστόσο δίνεται ως δυνατότητα στο κινητό και όχι στην εφαρμογή για παραπάνω ιδιωτικότητα. Όλα αυτά τα προσφέρει το Memories και κάτι ακόμα που θα σου θυμίσει και Facebook. Τα γενέθλια ενός Snap σου θα είναι εκεί για να θυμηθείς τις στιγμές από τα παλιά.

Πάμε παρακάτω. Γιατί σίγουρα δεν τελειώσαμε ακόμα. “My Eyes Only” η δυνατότητα και “Επιτέλους!” προσθέτω εγώ ως σχόλιο. Πόσο συχνά δίνεις το κινητό σε κάποιον γύρω σου για να δει φωτογραφίες ή βίντεο; Ειδικά μετά από διακοπές ή σημαντικές στιγμές. Τι γίνεται όμως με όλα αυτά που τραβάς αποκλειστικά και μόνο για σένα; Πλέον βάζεις PIN και δεν τις βλέπει κανείς. Βέβαια, αν ξεχάσεις και το PIN το Snapchat δε θα κάτσει να σου το βρει. Οπότε θέλει και προσοχή.

1_Memories.0.0

Γιατί όμως στην αρχή είπα για κάποιους που το περίμεναν και για κάποιους που δεν το πίστευαν; Το Snapchat έγινε διάσημο ακριβώς γιατί τίποτα δεν έμενε εκεί, δεν επιβάρυνε ως άρχείο το κινητό και τη μνήμη. Όλα έμεναν όσο έπρεπε για να τα διαβάσει ή να τα δει ο άλλος. Υπήρχαν όμως και οι φορές που έβλεπες ένα μήνυμα και δε θυμόσουν τι είχατε πει παραπάνω. Σωστά; Αυτό είναι ίσως κάτι που σε έκανε να περιμένεις μια τέτοια κίνηση. Μια κίνηση που 5 χρόνια τώρα που υπάρχει η εφαρμογή δεν ήταν και αναμενόμενη.

Άντε να δούμε. Να δούμε πως θα είναι το Memories, να δούμε πως θα αντιδράσουν Facebook και Instagram, να δούμε αν θα μπουν κι εκεί διαφημίσεις. Να δούμε γενικά. Το Snapchat μας πήγε στο μέλλον και τώρα μας βάζει σε γνωστά στοιχεία του παρελθόντος. Εκμεταλλευόμενο το cloud. Για να δούμε λοιπόν…

Snap away people! And may the Memories be with you!

Πηγή Φωτογραφιών: The Verge, Tubefilter

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020